Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat nu exclude tratarea cazurilor uşoare de îmbolnăvire cu coronavirus, la domiciliu

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful DSU, a declarat, marţi, că nu exclude ca, la un moment dat, cazurile uşoare de îmbolnăvire cu coronavirus să fie tratate la domiciliu.

"Situaţia este aşa: la un anumit moment, recomandarea este că toate cazurile uşoare să rămână acasă. De la un anumit moment se ia astfel de decizie. Au luat-o toţi ceilalţi, clar că România va ajunge la o astfel de răspândire, să ia astfel de măsură. Asta ce înseamnă: este mult mai bine să nu te duci la UPU, ai un număr unde suni. Şi deja am creat cu STS-ul indexul de caz când se sună la 112 unde se redirecţionează apelul. Sunt mai multe variabile, depinde ce spui, te redirecţionează într-un loc sau altul, şi atunci acolo se pot primi sfaturi, se poate lua decizia dacă este de mers la spital, dacă este de trimis echipă de urgenţă sau dacă este doar de rămas sub auto-supraveghere şi, bineînţeles, se (...) solicită sprijin dacă se schimbă ceva", a explicat Raed Arafat, la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat face acuzații grave: ‘Trebuia să avem stocuri de acum doi ani’

Oficialul MAI a precizat că există deja un astfel de demers pornit în acest sens.

"Şi clar că, dacă creşte numărul, se va ajunge şi la astfel de recomandări. Cazurile din Italia, în proporţie de 50%, sunt tratate acasă, pentru că s-a explicat clar - doar un număr poate de 10% ajunge să fie cazuri critice şi care să ajungă la terapie intensivă, poate 20-30% să ajungă într-o secţie obişnuită a unui spital, care sunt cazuri intermediare, restul poate fi tratat la domiciliu, dacă numărul este mare", a adăugat Arafat, care a fost prezent la dezbaterea şi adoptarea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.