Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat vorbește despre morții de la Spitalul Foișor: 'Nu este adevărat'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Un pacient care urma să fie transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Foişor a decedat în urma unui stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, iar alte două paciente au decedat după transfer, în secţia ATI a unităţii medicale, a anunţat luni şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat.

”O declarație făcută de unul dintre președintele asociației pacienților. A spus că 3 pacienți au decedat în timpul transferului spre Spitalul Foișor. S-a lăsat de înțeles că 3 pacienți au decedat dintre cei care au fost externați, Nu este adevărat. Nici faptul că 3 pacienți au decedat în timpul transferului spre Spitalul Foișor. Nu este adevărat.

Într-adevăr şi din păcate au decedat trei pacienţi: unu înainte a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, în stare critică, iar alte două paciente, una în vârstă de 60 de ani şi una în vârstă de 83 de ani, din păcate au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă. Prima a fost internată în data de 10.04 la orele 19:27 şi decedată din păcate în data de 11.04 la orele 7:52. A doua pacientă a fot internată în data de 11.04 la ora 0:52 şi a fost declarată decedată, din păcate, în data de 11.04 la ora 17:32.

Sincer, ne pare rău de aceste situaţii, dar ştim foarte bine cu ce avem de a face: cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, o boală în care pacienţii aflaţi în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid şi aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă, asta nu poate să fie imputat acţiunii de transfer al pacienţilor sau acţiunea de a prelua secţia de terapie intensivă de la Foişor, pentru a trata pacienţii COVID. De fapt, aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră şi aveam nevoie de lărgirea capacităţii de terapie intensivă.”, a declarat Raed Arafat.

Citește și: PSD intră la RUPERE în plin SCANDAL din coaliție: Voiculescu NU va demisiona, e nevoie să fie retras

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut referire şi la cazul unei paciente care urma să fie internată în Spitalul Foişor şi care a declarat public că nu poate fi operată decât în Turcia.

„Astăzi, văzând despre ce este vorba, văzând care este diagnosticul, care este o operaţie care poate fi realizată în mai multe spitale din România şi nu numai la nivelul centrelor universitare, a fost contactată pacienta de către Direcţia noastră de asistenţă medicală de urgenţă pentru a o sprijini, fiind şi angajat al MAI, şi s-a programat o vizită către domnul profesor Cârstoiu, care este managerul Spitalului Universitar şi este ortoped de specialitate, pentru a fi consultată şi programată pentru operaţie”, a precizat Arafat.

El a adăugat că pacienta este cea care va decide dacă acceptă sau nu consultaţia şi intervenţia chirurgicală la Spitalul Universitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.