Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat spune că mai sunt câteva lucrări de finalizat la Centrul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală: 'Sperăm ca în două săptămâni - o lună'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat luni că mai sunt doar câteva lucrări minime pentru a putea fi făcută mutarea dispeceratelor instituţiilor în Centrul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti. Arafat a spus că aceste lucrări ar putea fi finalizate în maximum o lună. „Mai sunt câteva lucrări simple de făcut, adică fire şi mai multe lucruri de funcţionalitate care s-au cerut suplimentar de către pompieri, ambulanţă, care o să se mute acolo. Lucrările nu pot fi făcute când oamenii sunt deja acolo. Noi am sperat să terminăm repede, dar din păcare s-a prelungit acest lucru. Deci proiectul există, în cel mai scurt timp pregătim mutarea acolo. Este doar problema executării acestor lucrări de suplimentare a unor conexiuni şi a unor prize care sunt necesare şi care trebuie făcute înainte de mutarea dispeceratelor”, a declarat Raed Arafat, la finalul prezentării raportului de bilanţ pe 2017 al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Şeful DSU a spus că speră ca funcţionarea efectivă a noului centru să nu mai fie întârziată mai mult de o lună. „Eu sper să vorbim de o săptămână, două, o lună până va fi gata”, a subliniat Arafat. Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţa încă din octombrie 2016 finalizarea lucrărilor la Centrul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, care reuneşte toate dispeceratele instituţiilor şi serviciilor din Bucureşti implicate în acest proces.

"Până la sfârşitul anului, acest centru municipal integrat de management al situaţiilor de urgenţă va fi funcţional. În perioada următoare, instituţiile componente îşi vor face o analiză şi un desfăşurător al mutatului efectiv. Ultima, cea a dispeceratelor, va fi într-un weekend, într-o sâmbătă seara spre duminică, pentru a nu afecta activitatea instituţiilor”, spunea atunci Gabriela Firea. La noua instituţie s-a lucrat trei ani şi au fost investiţi aproape 40 de milioane de euro din bugetul Primăriei Capitalei, atât pentru construcţie, cât şi pentru materialele din dotare, iar din acelaşi buget vor fi plătite şi utilităţile.

Instituţiile implicate în Sistemul de Management al Situaţiilor de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti sunt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, Direcţii Generale din cadrul Primăriei Capitalei, Direcţia Generală a Jandarmeriei, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, prin operatori care susţin activităţile de rutină şi de urgenţă. De asemenea, din cadrul centrului vor face parte şi instituţii şi agenţi economici, Enel, Distrigaz, Apa Nova, Metrorex, RADET, servicii voluntare, servicii private pentru situaţii de urgenţă, dar şi echipaje mobile, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.