Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat va încerca să aducă la Spitalul Judeţean Giurgiu o unitate mobilă de terapie intensivă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raed Arafat

Şeful DSU, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, a vizitat, joi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 după ce municipiul a depăşit pragul de incidenţă de trei cazuri la mia de locuitori, el dând asigurări că va încerca să aducă la Giurgiu personal medical suplimentar pentru secţia ATI a spitalului, dar şi o unitate mobilă de terapie intensivă, potrivit Agerpres.

'Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vizitat astăzi, alături de prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, unde a discutat cu managerul unităţii spitaliceşti, Dragoş Chivu, şi cu reprezentanţii Secţiei de Terapie Intensivă. Discuţia a vizat, în principal, modul în care sunt îngrijiţi pacienţii, în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări cu Covid 19. Managerul unităţii spitaliceşti a explicat că se confruntă cu o lipsă de personal medical, în special în Secţia de Terapie Intensivă. Secretarul de stat Raed Arafat a dat asigurări că va încerca, în perioada imediat următoare, să aducă personal medical suplimentar pentru secţia ATI a Spitalului Judeţean Giurgiu, dar şi o unitate mobilă de terapie intensivă", se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului.

Secretarul de stat a asigurat autorităţile giurgiuvene de tot sprijinul său pentru ca, la nivelul judeţului, actul medical să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

În judeţul Giurgiu s-au înregistrat 78 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, incidenţa la nivelul judeţului a ajuns la 2,03 la mie, în 11 localităţi dintre cele 54 din judeţ incidenţa este cuprinsă între 3,06 şi 4,75 la mie, în timp ce în municipiul reşedinţă incidenţa a ajuns joi la 3,06 la mie.

Numărul persoanelor vaccinate în judeţul Giurgiu a ajuns la 112.026, dintre care 47.432 au efectuat ambele doze, iar 5.863 au fost imunizate cu doza unică de Johnson & Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.