Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank International a informat că subsidiarele sale din Rusia şi Ucraina sunt bine capitalizate şi se finanţează singure

Raiffeisen

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a informat joi că subsidiarele sale din Rusia şi Ucraina sunt bine capitalizate şi se finanţează singure, adăugând că a constituit provizioane de risc încă de anul trecut, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Raiffeisen Bank International, care s-a extins pe piaţa din Rusia după colapsul URSS şi acum este una dintre băncile europene cu cea mai importantă prezenţă pe această piaţă, a adăugat că se aşteaptă la noi sancţiuni dar că la acest moment nu poate estima care va fi impactul acestor sancţiuni.

"În conformitate cu politica noastră de contracarare a riscurilor, am făcut provizioane încă de anul trecut şi ne-am extins acoperirea pe rublă şi hrivna", a informat banca austriacă într-un comunicat de presă.

La începutul acestei luni, Raiffeisen Bank International a anunţat că a decis să pună deoparte 1,115 miliarde de euro sub formă de provizioane pentru posibile sancţiuni împotriva Rusiei. Tot atunci, a directorul general de la RBI, Johann Strobl a exclus o retragere a RBI din Rusia, unde Raiffeisen are o expunere de 22,85 miliarde de euro, dintre care 11,6 miliarde euro sub formă de împrumuturi către clienţi, sau 11,5% din totalul grupului. "Nu avem astfel de planuri", a spus Strobl.

În timp ce mai multe bănci internaţionale şi-au redus operaţiunile din Rusia în ultimii ani, Societe Generale SA, UniCredit SpA şi Raiffeisen Bank International AG sunt în continuare cele mai mari bănci europene prezente pe piaţa din Rusia.

Joi, acţiunile băncilor europene cele mai expuse pe Rusia, precum Raiffeisen Bank, UniCredit şi Societe Generale, au înregistrat scăderi cuprinse între 5% şi 6,6%.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi, într-o alocuţiune televizată surpriză, o operaţiune militară în Ucraina pentru a-i apăra pe separatiştii din estul ţării. SUA şi aliaţii săi au anunţat că vor impune "sancţiuni severe" Rusiei după aceste atacuri. La rândul său, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis şi el cele mai dure sancţiuni financiare pe care blocul comunitar le-a impus vreodată împotriva Rusiei.

Raiffeisen Bank este una dintre cele mai mari cinci bănci din România, cu peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.