Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank prognozează o creștere a PIB-ului de 4%

finante

Raiffeisen Bank îsi mentine prognoza de crestere a PIB în acest an la 4%, analistii bancii apreciind ca este premature sa modifice estimarile, în conditiile în care unele lucruri din economie merg "bine", altele "mai rau".

"Mai sunt multe luni în fata, nu vedem niciun motiv sa modificam prognozele. Unele lucruri merg mai rau, cum este industria, altele, precum constructiile, mai bine. Dar este prea devreme sa tragem o concluzie. Între 4% si 4,2% nu e o diferenta mare", comenteaza Ionut Dumitru, economistul-sef al Raif­feisen Bank, potrivit Mediafax.

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit în crestere de la 3,9% la 4,2% estimarile privind evolutia PIB-ului României în 2016. În schimb, economistii români sunt de parere ca dupa alegeri ar putea urma taieri ale cheltuielilor si majorari ale taxelor.

Potrivit datelor statistice, economia a evoluat pâna acum în parametrii anticipati. Astfel, constructiile cresc, urmând tendinta de anul trecut când au avansat cu 10%. Consumul creste cu doua cifre, ceea ce antreneaza majorarea importurilor, provocând îngrijorarea economistilor. Însa cresterea era inevitabila în conditiile relaxarii fiscale si a majorarilor salariale. Deficitul balantei comerciale care a ajuns la un miliard de lei la doua luni este contrabalansat totu?i de exporturile de servicii, tot de aproape un miliard de euro.

Industria a început anul cu o scadere (minus 0,5% în primele doua luni), dar da semne de revenire.

Produsul intern brut a crescut în trimestrul patru de anul trecut cu 1,1%, în termeni reali, fata de trimestrul precedent, avansul pe întregul an fiind de 3,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.