Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank şi Qualitance dezvoltă o platformă 100% online pentru creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii

Raiffeisen

Raiffeisen Bank şi Qualitance anunţă dezvoltarea unei platforme 100% online pentru creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, aceasta aflându-se în etapa de testare cu un grup limitat de clienţi ai băncii.

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, urmează ca, în 2021, prin noile funcţionalităţi implementate, produsul să fie disponibil pentru toţi clienţii IMM ai băncii.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

"Platforma digitală, al cărei proces de dezvoltare a început anul acesta, îşi propune să ofere o experienţă diferită şi eficientă de care întreprinderile mici şi mijlocii au nevoie pentru a-şi accelera, la rândul lor, dezvoltarea în contextul actual", se menţionează în comunicat.

Astfel, întregul flux de operaţiuni, de la transmiterea ofertei până la acordarea efectivă a finanţării, se va automatiza complet, un parcurs de creditare de doar câteva minute. Cele mai importante beneficii pe care platforma le aduce clienţilor, în urma opiniilor companiilor care au testat-o, sunt rapiditatea în parcurgerea procesului de creditare, respectiv simplitatea şi uşurinţa experienţei prin eliminarea etapelor birocratice şi a vizitelor în sucursală. În configurarea platformei, s-a pus accentul pe simplificarea interacţiunii clienţilor cu banca, dar şi pe securitatea datelor utilizatorilor.

"Contextul pandemic ne-a demonstrat că nevoia de accesare a fondurilor pentru susţinerea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii este nu doar reală, ci şi imediată. Am accelerat, aşadar, dezvoltarea acestei platforme digitale alături de Qualitance, înţelegând specificul clienţilor noştri şi provocările acestora. Am testat intens întregul proces alături de un grup restrâns de companii, iar feedback-ul pozitiv pe care l-am primit ne motivează să continuăm dezvoltarea şi să facem disponibil acest instrument de creditare rapid şi eficient pentru toţi clienţii noştri IMM, până la sfârşitul anului viitor", a declarat Vladimir Kalinov, vicepreşedinte Retail Raiffeisen Bank.

Platforma digitală de creditare creată de Qualitance pentru Raiffeisen Bank a fost dezvoltată în timp record, din martie până în noiembrie, parcurgând în ritm accelerat etapele de design, implementare şi testare cu o parte din clienţii băncii. Platforma a fost construită pe o arhitectură scalabilă de microservicii integrate cu sistemele existente ale băncii, în baza unor metodologii de lucru de tipul agile, design thinking, rapid prototyping.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,1 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi, 340 de agenţii în toată ţara, 750 de ATM-uri, 373 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24 000 de POS-uri.

Qualitance este o companie internaţională de tehnologie şi inovaţie care creează produse şi business-uri digitale pentru organizaţii globale şi startup-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.