Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună ar putea sesiza CSM privind întârzierile în înregistrarea noilor partide

raluca pruna

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a promis sesizarea CSM privind întârzierea deciziilor Tribunalului București cu privire la înființarea noilor partide.

initiativa romania2Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Dialog pentru România. Primăvara politică a societății civile”, organizat de Inițiativa România, informează un comunicat de presă.

În urma dezbaterilor, poziția Inițiativei România este aceeași ca și înaintea dezbaterilor. Astfel, se dorește ca Președintele României să sesizeze Comisia de la Veneția pentru o opinie privind revenirea la alegerile în două tururi de scrutin și să asume, ca mediator între stat și societate, un calendar de modificare a legilor electorale în 2016. În opinia autorului acestui articol, medierea și impunerea („asumarea”) sunt acte instituționale distincte. Președintele poate să ceară un calendar, dar nu poate să și-l asume.

Și declarațiile făcute de președinte prin care acesta a sprijinit trustul Intact au stârnit nemulțumire.

„Este evidentă prăpastia care se lățește între clasa politică și societate. În aceste condiții, înnoirea clasei politice devine o urgență națională”, se spune în comunicat.

IR face un nou apel la formarea unei alianțe electorale cu USB, M10, 200 pentru București, UCDR și Mișcarea Liberală, semn că, cel mai probabil, negocierile purtate până acum sunt nesatisfăcătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.