Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună dă de pământ cu Tudorel Toader: 'Mai ușor cu revizuirile sau OUG-urile pe scări, să nu ne rupem gâtul'

luju.ro
raluca pruna

Raluca Prună, fostul ministru al Justiției, a criticat intenția lui Tudorel Toader de a da OUG de revizuire a condamnărilor date pe baza interceptărilor ilegale.”Un protocol e ‘ilegal’ dacă decide asta o instanța, nu pentru ca așa grăiește unul de pe strada care e mic și se ia prea in serios”, a scris Raluca Prună.

„Un personaj al cărui nume am spus că nu merită pronunțat bate câmpii cu revizuirile.
Mai ușor cu revizuirile sau OUG-urile pe scări, să nu ne rupem gâtul.
Un protocol e „ilegal“ dacă decide asta o instanță, nu pentru că așa grăiește unul de pe stradă care e mic și se ia prea în serios. Iar până la data când CCR a decis că firele le întinde poliția, nu altcineva, totul era legal. Nu am auzit vreun constituționalist reputat să își fi rupt hainele de ilegal ce era totul.
Așa că pun totul pe seama delirului de a vrea să fii mare, când ești insignifiant de mic. După conținut, demn de ignorat, pur și simplu.
Până atunci, mă alătur curvelor, hoților și cerșetorilor. Știți voi de ce și pentru ce.”, scrie Raluca Prună, pe Facebook.

BOMBĂ Tudorel Toader o DESFIINȚEAZĂ pe noua șefă a DNA, după întâlnirea cu Hans Klemm: E normal să se ducă la ambasadă, să fie felicitat pentru că a fost soare?

Ulterior, fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, a mai adăugat o postare:

„Până la promovarea unei ordonanțe de urgență, trebuie precizate câteva lucruri de principiu:

1. Norma de procedură penală, chiar dacă ar fi mai favorabilă, nu retroactivează. Adică, o condamnare întemeiată pe o interceptare care la momentul pronunțării era o probă legal obținută, nu poate fi răsturnată ulterior.

2. O politică penală care pune in discuție primul punct devine una a bunului plac, lipsită de predictibilitate, care aruncă in aer principiul autoritătți de lucru judecat.

3. Protocoalele trebuie declarate ilegale printr-o decizie a unei instanțe, nu prin OUG. Și ar fi bine ca părțile interesate să procedeze la un astfel de demers. Până când o hotărâre judecătorească nu se pronunță în sensul că un protocol depășește limitele legii /adaugă la lege, fiind așadar ‘ilegal’ , operăm cu prezumția de legalitate.

4. Sentimentul nedreptății nu este în niciun sistem de drept penal motiv de revizuire.”, a mai scris Prună, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.