Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Tudorel Toader o DESFIINȚEAZĂ pe noua șefă a DNA, după întâlnirea cu Hans Klemm: E normal să se ducă la ambasadă, să fie felicitat pentru că a fost soare?

Anca Jurma Hans Klemm

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că va avea "cât de curând" o discuţie cu procurorul general, Augustin Lazăr, şi cu procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, pe tema întâlnirii acesteia cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Toader a afirmat că va întreba cât de normal este ca un şef al DNA "să se ducă la ambasadă pentru că a fost chemat ca să fie felicitat că a fost soare şi nu a plouat”.

“Voi încerca să am o discuţie cu ei (cu Augustin Lazăr şi Anca Jurma – n.r.) cât de curând, să îi invit la Ministerul Justiţiei, să întreb cât de normal este ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu ştiu care ambasador să-l felicite pentru faptul că a fost soare astăzi şi n-a plouat”, a declarat Tudorel Toader.

Citește și: Prețurile cresc mai rapid ca niciodată! Românii, sufocați de creșterea alarmantă

El a spus că procurorul colaborează cu structurile aferente ale statului, iar ambasadorii colaborează cu ministrul de Externe.

“Ideea este următoare - procurorul colaborează pe linie orizontală cu structurile aferente dintr-un stat (...) ambasadorii colaborează şi se coordonează cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Şi îi voi întreba: aveti reprezentativitatea acestor relatiilor externe? Ambasadorii se coordoneaza cu ministrul de externe. Ne va spune ca s-a dus ca persoană fizica, categoric nu exista așa ceva. Daca n-ar fi avut functia, nu erau invitati, nu poti spune ca 8 ore, la serviciu, esti demnitar, iar apoi esti ca orice om. . Categoric nu o au”, a mai declarat ministrul Justiţiei.

Citește și: Prețurile cresc mai rapid ca niciodată! Românii, sufocați de creșterea alarmantă

În 17 iulie, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi ataşatul FBI, David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit cu procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Anca Jurma, pe care au asigurat-o de continuarea sprijinului ambasadei, anunţa reprezentanţa diplomatică la Bucureşti.

În 23 iulie, DNA preciza că întâlnirea procurorului şef interimar Anca Jurma cu ambasadorul Hans Klemm şi cu ataşatul FBI, David Varner, a avut loc la iniţiativa Ambasadei SUA, la sediul DNA, în scopul prezentării noului ataşat FBI la Bucureşti, DNA arătând că în spaţiul public au fost prezentate o serie de informaţii eronate referitoare la această întâlnire.

Citește și: Topul meseriilor cu oameni necalificați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.