Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună e DESFIINȚATĂ de judecători: 'E o afirmație EXTREM DE GRAVĂ'

luju.ro
raluca pruna

Afirmaţia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, că ar exista 60 de cazuri de magistraţi cu pensii de 100.000 lei şi peste este una extrem de gravă, aducând un blam asupra întregului corp profesional, consideră preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan.

"Este o afirmaţie extrem de gravă şi în momentul în care vii în spaţiul public trebuie să te asiguri că ai exact background-ul care să şi permită să faci astfel de afirmaţie. Ceea ce i-am reproşat noi doamnei ministru este că, în momentul în care i s-au cerut informaţii concrete despre situaţia acestora, a spus că nu este răspuns la Ministerul Justiţiei, ci la Casa Naţională de Pensii. În momentul în care vii cu astfel de informaţii în spaţiul public trebuie să vii pe urmă şi cu explicaţii (...) şi cu informaţii concrete. Astfel, nu a făcut decât să deplaseze şi să creeze un blam asupra întregului corp al magistraţilor, pornind de la o informaţie pe care ne-a trimis pe noi apoi să o certificăm", a afirmat Gîrbovan, la ieşirea de la CSM.

Citește și: Va fi cea mai friguroasă iarnă? SECRETUL unei știri false rostogolite peste tot

De asemenea, ea a precizat că şi UNJR a formulat o cerere la Casa Naţională de Pensii pentru a vedea dacă există astfel de pensii.

"Dacă această informaţie se confirmă, este o problemă de sistem, este o anomalie, nu este în niciun caz regulă şi, mai mult, trebuie găsite soluţii pentru a se reglementa. Nu ştim dacă există pensii care să depăşească de zece ori cuantumul indemnizaţiei unui judecător care este în funcţie", a mai arătat preşedintele UNJR.

Citește și: Un preot a murit în timpul unei înmormântări

Mai mult, Gîrbovan a susţinut că cea mai mare pensie de care are cunoştinţă este de 24.000 de lei.

"Pentru noi este şocant, pentru că în martie, cred, a ieşit Casa Naţională de Pensii şi a declarat public că cea mai mare pensie în plată este de 24.000 de lei, care este o sumă foarte mare, este dublul indemnizaţiei unui judecător sau magistrat în plată, a unui magistrat militar de la Administraţia Penitenciarelor, nu un judecător de scaun, dar trebuie lămurită această informaţie pentru că este extrem de gravă", a spus aceasta, informează agerpres.ro.

Citește și: Facebook intră pe piața anunțurilor de vânzări: Poți cumpăra și vinde ce vrei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.