Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, față în față cu realitatea din țară: 'Mulţi oameni din mediul rural nu sunt încă vaccinaţi împotriva COVID-19'

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat că în timpul vizitei pe care a efectuat-o, joi, în judeţul Brăila a constatat că mulţi dintre oamenii din mediul rural, mai ales cei din grupurile vulnerabile, nu sunt încă vaccinaţi împotriva COVID-19, anunță Agerpres.

"Am constatat, în cursul vizitei pe care am făcut-o astăzi în judeţul Brăila, că mulţi dintre oamenii din mediul rural, mai ales cei din grupurile vulnerabile, nu sunt încă vaccinaţi împotriva COVID-19, dar doresc să se imunizeze. Caravanele mobile de vaccinare în mediul rural pot fi o soluţie potrivită pentru a-i sprijini şi am discutat cu Nicuşor Ciocan, prefectul judeţului, despre posibilitatea de a pune în practică această variantă la Brăila. Este important ca şi oamenii din mediile vulnerabile, pentru care deplasarea la un centru de vaccinare sau într-un cabinet al medicului de familie presupune poate un efort financiar, să aibă acces la vaccin şi să îşi poată proteja sănătatea", a declarat Turcan.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a făcut precizarea că, în judeţul Brăila, rata de vaccinare este la jumătate faţă de judeţele aflate pe primele locuri în ţară.

"În acest context, m-am bucurat să aflu că, din 22 mai, va funcţiona un centru de vaccinare 'drive thru' la mall-ul din Brăila, însă vaccinarea celor din mediul rural trebuie să fie în continuare o prioritate. Orice demers menit să faciliteze accesul la vaccin pentru oamenii care doresc să se imunizeze este mai mult decât binevenit pentru sănătatea publică", a completat Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.