Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan nu este de acord cu impozitarea angajaţilor care lucrează cu normă redusă

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, a precizat luni că nu este de acord cu impozitarea angajaţilor care lucrează cu normă redusă. 

"Impozitarea discriminatorie a celor 369.000 de persoane care lucrează cu normă redusă este o măsură disperată de a aduce mai mulţi bani la buget. Guvernul Dragnea 2 obligă angajatorii să achite contribuţii sociale la valoarea salariului minim, chiar dacă angajatul care lucrează mai puţin de opt ore câştigă sub 1.450 de lei. Din nefericire, acest impozit va lovi în angajaţii şi angajatorii cinstiţi care au înregistrat contractele de muncă şi plătesc taxe şi impozite. În plus, cei care mai aveau o mică sursă de venit vor fi forţaţi fie să renunţe la locul de muncă, fie să lucreze la negru", a scris Raluca Turcan, într-o postare pe pagina ei de socializare.

Mișcare SURPRIZĂ în Polonia: Decizia președintelui asupra legilor justiției după 8 zile de proteste


Raluca Turcan susţine că Guvernul nu a avut susţinerea Consiliului Economic şi Social pentru această ordonanţă. În plus, modificarea Codului fiscal prin Ordonanţă încalcă dispoziţiile art. 4 din Codul fiscal care prevăd că "prezentul cod se modifică şi se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I". 

"Ordonanţa încalcă articolul 44 din Constituţia României deoarece măsura adoptată de Guvern afectează dreptul de proprietate al angajatorului, anume obligaţia de a plăti taxe mai mari decât munca prestată de salariat. Codul Fiscal este o lege organică, iar o lege organică nu poate fi modificată printr-o ordonanţă simplă. În acest moment Guvernul nu poate emite OUG, pentru aceasta ar trebui sa convoace Parlamentul. Dacă Avocatul Poporului nu va reacţiona la cererea PNL şi a mediului de afaceri de a întoarce din drum aceasta aberaţie fiscală, înseamnă că Victor Ciorbea are un rol pur decorativ şi poate fi trimis în vacanţă pentru o perioadă mai lungă, dar nu pe banii oamenilor", a mai menţionat Raluca Turcan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.