Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canal din judeţul Iaşi intră în linie dreaptă

gov.ro
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri seara la Iaşi, că în cursul acestei zile ministerul Fondurilor Europene şi compania ApaVital au semnat acordul prealabil de măsuri în vederea încheierii contractului de finanţare.

Potrivit sursei citate, proiectul este finalizat din punct de vedere tehnic şi economic, urmând ca în scurt timp să fie încheiată procedura acordului de mediu.

"Programul de apă canal pe care l-am parafat astăzi într-un acord de parteneriat care acoperă 500 de milioane de euro, cu aproximativ 191.000 de beneficiari, reprezintă de asemenea un sprijin nesperat pentru judeţul Iaşi în materie de infrastructură de utilităţi. Acest proiect a fost deblocat dintr-un set de alte opt proiecte de alimentare cu apă potabilă şi de extindere de canalizare. Cele opt proiecte deblocate de acest guvern sunt parte din încă 250 de proiecte privind extinderea reţelei de apă şi canalizare pe care o avem în vedere în următoarea perioadă cu o finanţare de aproximativ 6 miliarde de euro", a afirmat Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan s-a aflat miercuri la Iaşi alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, prilej cu care a efectuat mai multe vizite în municipiul reşedinţă şi comuna Miroslava. Cei doi au luat parte la discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai mediului de afaceri şi mediului universitar ieşean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.