Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Chiriac: Societatea actuală în care trăim este declinată încă la masculin

alicdn.com
femei barbati

Ramona Chiriac: Societatea actuală în care trăim este declinată încă la masculin

Societatea actuală este construită încă în jurul bărbaţilor ca normă şi nicio ţară din lume nu a atins deocamdată nivelul parităţii între femei şi bărbaţi în toate domeniile, a afirmat marţi şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

Ea a transmis un mesaj video în cadrul conferinţei internaţionale cu tema "Rolul femeilor în dezvoltarea României", organizată de Patronatul Organizaţia Femeilor Antreprenor din UGIR - OFA UGIR în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

"Societatea actuală în care trăim este declinată încă la masculin, construită încă în jurul bărbaţilor ca normă şi nicio ţară din lume nu a atins încă nivelul parităţii între femei şi bărbaţi în toate domeniile. Normele sociale, aceste reguli nescrise ale credinţelor, atitudinilor şi comportamentelor noastre, care stabilesc ceea ce este acceptabil, reprezintă baza pe care construim societăţi, sisteme predictibile, în care fiecare are rolul său social clar stabilit. Femeile din întreaga lume se confruntă cu inegalităţi care le împiedică să îşi ducă viaţa. (...) Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi aduce beneficii nu numai femeilor, ci societăţii în ansamblul său", a spus Ramona Chiriac.

Şi ambasadorul Suediei la Bucureşti, Therese Hyden, a subliniat că egalitatea de gen nu se produce de la sine, ci trebuie lucrat pentru a ajunge la aceasta.

Diplomatul a menţionat, în cadrul conferinţei, că în Suedia există o premisă politică de bază potrivit căreia bărbatul şi femeia ar trebui să aibă aceleaşi oportunităţi de a lua decizii cu privire la propriile lor vieţi.

În cadrul conferinţei, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a atras atenţia asupra necesităţii unei schimbări în mentalul colectiv privind egalitatea de gen şi a opinat că domeniul antreprenoriatului constituie un exemplu în societatea românească, de multe ori companiile conduse de femei fiind mai performante decât cele manageriate de bărbaţi.

Mesaje video au transmis, în cadrul conferinţei, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.