Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels: Când vor beneficia de pensii decente vârstnicii care au contribuit cu adevărat la sistem?

Facebook
Ramona Ioana Bruynseels

Președintele RE:START Romania, Ramona Ioana Bruynseels, a comentat pe pagina personală de Facebook discuțiile din spațiul public cu majorarea sau nu a pensiilor. Ea pune de la început întrebarea fundamentală și care se găsește pe buzele fiecărui pensionar – Când vor beneficia de pensii decente vârstnicii care au contribuit cu adevărat la sistem? și arată că timp de mulți ani nu s-a făcut nimic cu adevărat pentru aceste categorii sociale:

”Când vor beneficia de pensii decente vârstnicii care au contribuit cu adevărat la sistem?

Chiar mă doare că oamenii care după o viață de muncă au sperat că de acum vor fi recompensați, vor fi dezamăgiți din nou! Anul și dezamagirea în politica din România!

Fiecare român merită o viata mai bună: salariul minim trebuie să ajungă la o sumă care să permită un trai decent, pensiile și alocațiile copiilor la fel.

Dacă în ultimii 30 de ani guvernanții și-ar fi făcut datoria, salariul minim și pensia minimă trebuia să fie acum de cel putin 1.000 de euro. Atunci nu am mai fi fost considerati cetățeni de mâna a doua, sclavi pe plantațiile altora. Am fi putut sta demni în fața oricărui stat și acum ne-am fi concentrat pe promovarea identității noastre naționale, pe valori și pe imaginea noastra în lume.

Așa, noi încă vorbim despre acoperirea nevoilor de bază din piramida lui Maslow :(

Asta trebuie să rețină fiecare român care are salariul minim, pensia insuficientă, alocația de copil neacoperitoare: DACĂ GUVERNANȚII NOȘTRI DIN ULTIMII 30 DE ANI ÎȘI FĂCEAU CU ADEVĂRAT DATORIA FAȚĂ DE ȚARĂ ȘI DE VI, pensiile și salariile voastre minime trebuiau sp fie de 1000 de EURO.

Politicile actuale de calculare a pensiilor arată mai mult a pedeapsă pentru cei care au contribuit în mod real la sistem. După 30 de ani de contribuție, avem pensionari care nu ating pragul de 1.000 lei pe lună. Statul le calculează cu virgulă fiecare leuț pe care-l adaugă la pensie. Este rușinos și inuman.

Înțeleg perfect revolta din acești oameni. Această pătură de pensionari este prinsă între vârstnicii care nu au contribuit deloc la pensii și care primesc un minim de ajutor social și SPECIALII care, la fel, nu au contribuit pentru toată pensia pe care o încasează.

Cât îi mai țineți pe acești oameni aproape de pragul minim și când le veți oferi cu adevarat drepturile cuvenite, dragi parlamentari? Oamenii aceștia nu mai au o viață înainte, iar voi nu vă mișcați suficient de repede ca să le oferiți ceea ce li se cuvine de drept.

Să-i lăsați pe oamenii muncitori (căci mulți dintre aceștia nu s-au oprit din muncă) să se descurce în zilele acestea cu 1.000 de lei este… trist.

Este trist că foarte mulți bani publici sunt gestionați prost sau sunt cheltuiți cu investiții inutile pentru cetățeni. Este trist că astfel de caractere ne conduc de 30 de ani.

Este nevoie să-i unim pe cei tineri cu cei vârstnici și să dăm RE:START României”, scrie Ramona Ioana Bruynseels pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.