Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rapidul ține steagul sus și în instanță - Victorie la Curtea de Apel București în procesul privind marca

rapid

Curtea de Apel București a decis că FC Rapid 1923 SA a câștigat toate mărcile scoase la licitație când falimentarul club Rapid a fost vândut. Instanța a anunșat marca AFC Rapid, deținută de Horia Manoliu.

Într-un alt litigiu, se așteaptă decizia instanței privind subiectul emblemei Rapid, pentru a se stabili dacă echipa din Superliga poate folosi în continuare celebrul vultur.

„Curtea de Apel București a pronunțat astăzi soluția în primul dintre cele două litigii privind mărcile “Rapid”.

În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale “Asociația Fotbal Club Rapid București” (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanței anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid și Giuleștina.

Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel București anulând marca Asociația Fotbal Club Rapid București și păstrând valabilitatea celorlaltor mărci din portofoliul achiziționat de la societatea falimentară Rapid.

În cel de-al doilea dosar, privind înregistrarea mărcii, constând în sigla actuală a clubului nostru, soluția urmează a fi pronunțată în zilele următoare”, se arată într-un comunicat al FC Rapid 1923.

  • Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa atacată, în sensul că: Respinge cererea reconvenţională, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează marca verbală individuală „ASOCIATIA FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI" (M 2017 01881). Obligă intimata la plata către apelantă a sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare în apel constând în taxă judiciară de timbru. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată azi, 25.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. A.A.P./A.M.M.

Însă AFC Rapid, club fondat în 2001, susţine că, în 2015, FC Rapid SA a înregistrat ilegal acea marcă, deoarece ea îi aparţine în totalitate. Drept urmare, a cerut în instanţă anularea ei. AFC Rapid a primit o hotărâre favorabilă în primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti, hotărâre schimbată azi de Curtea de Apel București. Decizia CAB poate fi atacată cu recurs.

Victor Angelescu, unul dintre cei doi acționari de la Rapid, a declarat că este "90% sigur" că va câștiga procesul cu AFC Rapid privind mărcile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.