Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPOARTELE care pun România pe LISTA NEAGRĂ a CEDO / DOCUMENTE

CEDO

Suprapopularea, condiţiile improprii de detenţie, insuficienţa personalului de pază şi medical, frecvenţa mare a deceselor şi lipsa spaţiilor de detenţie nou construite. Sunt doar cinci din problemele grave constatate de mai bine de 12 ani de Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor, care rămân la stadiul de rapoarte, deficienţele din sistemul penitenciar fiind în continuare aceleaşi.

Gabriel Liiceanu reacționează în scandalul cu Liviu Dragnea: 'E o EROARE, nu o minciună'

Lor li se adaugă subfinanţarea care a încetinit "până la stagnare" ritmul reformei sistemului penitenciar, ducând la nerespectarea standardelor interne şi europene, care a adus României condamnări la CEDO de până la 1,6 milioane de euro în 2016. În prezent, realitatea din spatele gratiilor trădează aceleaşi probleme, în timp ce membrii Comisiei pentru drepturile omului încă încearcă să identifice "soluţii sustenabile pentru respectarea drepturilor omului în România". Mai ales că ţara noastră riscă o hotărâre pilot din partea CEDO tocmai din cauza condiţiilor din închisori, informează Gândul.info.

RAPORT 2015

RAPORT 2009

RAPORT 2005

Din 2012, România se află sub efectul unei condamnări semi-pilot privind condiţiile de detenţie, care obligă ţara noastră să îmbunătăţească condiţiile din sistemul penitenciar, fără a impune, însă, un termen de implementare. Deşi nu a impus un termen de implementare, condamnările la CEDO au crescut de la an la an, în 2016, România având de plătit nu mai puţin de 1,6 milioane euro în urma proceselor pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Deţinuţii au reclamat în instanţă de fiecare dată lipsa spaţiilor, igienei, apei calde şi prezenţa şobolanilor în celule.

Asta în timp ce în 2005, 2009 şi 2015 membrii Comisiei  pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor au elaborat trei rapoarte în care prezentau principalele probleme din sistemul penitenciar, aceleaşi de fiecare dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.