Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport INSP: 'Un procent de 48,5 din cazurile de COVID-19 înregistrate în săptămâna 23-29 mai au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi'

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Un procent de 48,5 din cazurile de COVID-19 înregistrate în săptămâna 23-29 mai au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi, arată cel mai recent raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Aproape 59% din decesele raportate în această perioadă au fost înregistrate în Bihor, Constanţa, Mureş, Vaslui şi Braşov.

Potrivit raportului săptămânal al INSP, în săptămâna 23 - 29 mai, 48,5% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi.

Totodată, 43% din cazurile confirmate au fost la persoane nevaccinate. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză, potrivit News.ro.

În acelaşi interval, 58,8% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Constanţa, Mureş, Vaslui şi Braşov, iar 82,4% din decese au survenit la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 54,6% s-au înregistrat la bărbaţi. De asemenea, 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.