Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPORT: Patru din zece consumatori ar apela la instrumente de tip ChatGPT pentru activităţile de la locul de muncă

searchenginejournal.com
chatgpt

RAPORT: Patru din zece consumatori ar apela la instrumente de tip ChatGPT pentru activităţile de la locul de muncă

Patru din zece consumatori globali (44%) sunt dispuşi să utilizeze inteligenţa artificială conversaţională, precum ChatGPT, pentru a finaliza activităţi la locul de muncă, potrivit ediţiei a 17-a a raportului anual "Life Trends", publicat de Accenture, conform Agerpres.

În acelaşi context, 42% dintre respondenţi au afirmat că sunt dispuşi să apeleze la instrumente de inteligenţă artificială conversaţională pentru recomandări de produse, iar 33% pentru a primi sfaturi în materie de sănătate şi wellness.

Potrivit raportului de specialitate, reducerea calităţii sau a cantităţii (shrinkflation), declinul serviciilor (skimpflation), deficienţe în servicii pentru clienţi şi abonamente nedorite duc la sentimentul că mărcile îşi încalcă în tăcere promisiunile.

Pe acest fond, peste trei sferturi dintre cei chestionaţi (77%) au declarat că sunt familiarizaţi cu inteligenţa artificială conversaţională, iar 35% consideră că design-urile aplicaţiilor sunt indistincte, un sentiment care creşte la aproape 40% în rândul celor cu vârste între 18 şi 24 de ani.

De asemenea, aproape o treime dintre consumatori spun că tehnologia le-a complicat viaţa la fel de mult pe cât le-a simplificat-o, 31% susţin că notificările constante controlează utilizarea tehnologiei personale, 27% fac referire la algoritmi, în timp ce alţi 27% notează că responsabilă este atracţia derulării nesfârşite.

Totodată, în privinţa planurilor, raportul citat arată că 48% dintre indivizi se gândesc la proiecte pentru viaţa lor pe mai puţin de 12 luni înainte sau deloc.

Realizatorii cercetării punctează faptul că, în ultimii trei ani, s-a observat o scădere în valoarea acordată unor repere tradiţionale, cum ar fi căsătoria (de la 30% la 21%), absolvirea unei facultăţi (de la 30% la 24%) şi mutarea din casa părintească (de la 23% la 17%).

"Aceste noi perspective vor genera viziuni diferite asupra produselor şi serviciilor. Afacerile care se adaptează, creează experienţe simple care contestă normele şi susţin unicitatea oamenilor vor rămâne relevante pentru consumatorii în continuă evoluţie", se menţionează în document.

Raportul Accenture a intervievat, în luna august a acestui an, 15.227 de persoane din 21 de ţări. Prognoza anuală de referinţă identifică tendinţele digitale emergente şi acţiunile pe care trebuie să le întreprindă afacerile în 2024, prin intermediul aportului şi a informaţiei obţinute prin colaborarea cu reţeaua globală a designerilor, creatorilor, tehnologilor, sociologilor şi antropologilor Accenture Song.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale, cu aproximativ 733.000 de angajaţi care deservesc clienţi din peste 120 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.