Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul Departamentului de Stat privind drepturile omului: Phenianul consideră 'ridicole' criticile americane

sua coreea de nord

Phenianul a apreciat drept "ridicole" criticile Statelor Unite cu privire la situaţia drepturilor omului în Coreea de Nord, în timp ce liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, ar urma să se întâlnească în următoarele săptămâni, relatează AFP miercuri, conform agerpres.ro

În raportul său anual privind drepturile omului în lume pentru anul 2017, publicat săptămâna trecută, Departamentul de Stat al SUA a acuzat Coreea de Nord de o serie de încălcări aprobate de guvern. 

Citând omucideri extrajudiciare, acte de tortură, reprimarea disidenţilor şi răpiri în străinătate, Departamentul de Stat vorbeşte despre "încălcări flagrante ale drepturilor omului". 

Phenianul a denunţat marţi seară raportul care "calomniază brutal" Coreea de Nord şi a replicat prezentând Statele Unite drept un "focar" al încălcărilor drepturilor omului, dintre care cultura armelor de foc este "ca un cancer". 

Washingtonul s-a autoproclamat "judecătorul drepturilor omului". "Este cu adevărat ridicol şi pare ca şi cum un hoţ cere arestarea unui hoţ", potrivit agenţiei oficiale de presă nord-coreene KCNA. 

"Scopul real al Statelor Unite este de a dezintegra acele ţări care nu li se supun şi de a crea pretexte pentru presiuni şi agresiuni politice, militare şi economice", continuă agenţia de presă nord-coreeană citată de France Presse. 

Această reacţie intervine cu câteva zile înainte de un summit istoric, vineri, între preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi Kim Jong Un, care ar trebui să fie un preludiu la o întâlnire între acesta din urmă şi Donald Trump. Moon va încerca să-l convingă vineri pe Kim să renunţe la armele sale nucleare pentru a reduce tensiunea în peninsulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.