Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul Eurostat care dezvăluie procentele: Uniunea Europeană, dependentă de resursele energetice din import

www.magnanews.ro
energie electrică

În Uniunea Europeană, energia disponibilă provine din producție proprie și import, iar în 2016, continentul a produs aproximativ 46% din energia utilizată, în timp ce restul de 54% provine din import, arată un raport Eurostat, informează Mediafax.

„Importurile și producția formează împreună sursele de energie disponibile în UE, iar pentru a obține o imagine de ansamblu asupra energiei totale disponibilă în UE, producția de energie ar trebui întotdeauna să fie pusă în context cu importurile”, precizează Eurostat.

În 2016, mixul de energie din UE - adică gama de surse de energie disponibile - a fost alcătuită în principal din cinci surse diferite: produse petroliere (inclusiv țiței) (35%), gaze naturale (23%), combustibili solizi %), energia nucleară și energia regenerabilă (13% fiecare), iar ponderea diferitelor surse de energie în totalul energiei disponibile variază considerabil între statele membre.

Vezi și: Decizia Uniunii Europene de a extinde sancțiunile împotriva Rusiei afectează dezvoltarea cooperării constructive

Produsele petroliere (inclusiv țiței) reprezintă o parte semnificativă din totalul energiei disponibile în Cipru (93%), Malta (79%) și Luxemburg (63%), în timp ce gazele naturale reprezintă doar puțin peste o treime în Italia sau Regatul unit.

Peste jumătate din energia disponibilă în Estonia (61%) și puțin sub jumătate în Polonia (49%) provine de la combustibili solizi (în principal cărbune), în timp ce energia nucleară reprezintă 42% în Franța și 33% în Suedia. Energia regenerabilă reprezintă 37% atât în Letonia, cât și în Suedia.

În România, 28% din totalul energiei consumate a fost reprezentat de produsele petroliere, urmată de gaze naturale 27% și cărbune 16%, arată un raport al Biroului de Statistică European, Eurostat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.