Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul ONU despre foametea din Afganistan: 'Oamenii aici nu trăiesc, ci supravieţuiesc'

asiasociety.org
afganistan

13,5 milioane de afgani din ţara răvăşită de război şi afectată de sărăcie suferă din cauza insecurităţii alimentare severe, a anunţat miercuri Misiunea de asistenţă a ONU în Afganistan (UNAMA), relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

Potrivit adjunctului şefului UNAMA, Toby Lanzer, mulţi dintre aceşti oameni trebuie să supravieţuiască cu mai puţin de o masă pe zi. El a adăugat că nu poate sublinia suficient urgenţa situaţiei.

ONU consideră că puţin sub zece milioane de afgani se încadrează în categoria a 3-a de insecuritate alimentară şi 3,6 milioane în categoria a 4-a, la un pas de foamete, a explicat el.

Afganistanul are o populaţie estimată de 34 de milioane de oameni. ONU are cinci categorii pentru insecuritate alimentară, cea de a 5-a fiind de foamete.

Anul trecut, Programul Alimentar Mondial (PAM) a ajutat în jur de 5,5 milioane de oameni. În acest an planul este de a oferi asistenţă pentru 4,5 milioane de oameni.

Pentru a îndeplini acest obiectiv, ONU a solicitat 612 milioane de dolari în ajutor. Toby Lanzer le-a cerut celor dispuşi să doneze să o facă cât mai curând. O aşteptare lungă pentru fonduri va face problema mai dificil de rezolvat, ceea ce în cel mai grav scenariu înseamnă că "oamenii mor".

Adjunctul şefului UNAMA a avertizat că chiar dacă conflictul se va încheia în acest an, provocările cu care se confruntă ţara nu se vor încheia imediat.

"Odată ce ai pace începe adevăratul război", a spus Lanzer, referindu-se la războiul împotriva sărăciei.

Potrivit lui Lanzer, în jur de 54% din populaţia ţării trăieşte sub limita sărăciei. "Oamenii aici nu trăiesc, ci supravieţuiesc", a spus Lanzer.

Oamenii din Afganistan au de suferit din cauza anilor de război continuu, secetei, unei economii slabe şi ratelor mari ale şomajului.

Reprezentanţii americani s-au întâlnit cu cei ai talibanilor pentru negocieri din luna iulie, într-o tentativă de a pune capăt conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.