Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan, ieșire FURTUNOASĂ: 'PSD a dat semnalul. Este decis să pârjolească totul'

Rareș Bogdan

Realizatorul TV Rareș Bogdan iese la rampă cu un amplu editorial, în care este foarte acord la adresa PSD şi a liderului Liviu Dragnea. Rareş Bogdan a taxat baricadarea social-democraţilor în jurul miniștrilor Sevill Shhaideh și Rovana Plumb şi scrie despre înstrăinarea ţării "din pixul liderilor de ieri și de azi ai PSD și ALDE".

"PSD a dat semnalul: otrăviți fântânile!

Baricadarea PSD în jurul miniștrilor Sevill Shhaideh și Rovana Plumb, interfața Hamsterului, poate avea cele mai imprevizibile consecințe pentru România, și nu bune. A mai existat un moment cu o încărcătură comparabilă: în 1997, conducerea PDSR, în frunte cu Năstase, Mitrea și DIP, s-a deplasat la Parchetul General pentru a-l susține pe Gabriel Bivolaru, acuzat de devalizarea BRD. Pentru cancelariile vestice a reprezentat profesiunea de credință a partidului-stat: avea să apere furtul din toate pozițiile, să tragă de la șold în oricine îi amenință construcția bazată pe contracte clientelare și șpagă.

Simona Halep, UMILITĂ la Wuhan: Înfrângere dureroasă în fața rusoaicei Daria Kasatkina

Monolitul s-a reinventat de atunci mereu, dar crima cea mai mare a rămas atentatul la gâtul liderului. În PSD nu are nimeni dreptul să se apropie cu șișul de barbia șefului, cu o singură excepție: dacă e ținută de un grup intern majoritar, susținut de 10 organizații cheie. Ne aflăm însă într-o situație mult mai perversă, căci dacă în 1997 mass-media confiscată era excepția, acum este o regulă. Cu asemenea puteri, calculele strategilor l-au convins pe Liviu Dragnea că victoria PSD împotriva țării jumulite, mințite și traficate este doar o chestiune de timp.

Lecția acestei ierni le-a rescris nițel planul urbanistic și au considerat că 600.000 de oameni furioși este tot ce a putut da România, dar că rețeta merită folosită. Așadar sunt gata să scoată în stradă cel puțin tot pe-atâta – aud că radicalii monolitului cer un milion de protestatari. Cine să fie ei? 500.000 de membri de partid, foarte mulți pensionari și alți beneficiari ai creșterii salariilor, plus toți cei care apreciază că DNA și SRI au transformat lupta anticorupție într-o vânătoare împotriva unui PSD care apără țara de străini, într-un atentat la democrație.

Trebuie să fii de-a dreptul dement să uiți că țara a fost înstrăinată din pixul liderilor de ieri și de azi ai PSD și ALDE. Sau că fratele democrației, capitalismul, se bazează pe proprietate, considerată de părintele partidului „un moft”. Că tot am ajuns la domnul Iliescu, vă mai aduc aminte câteva ziceri de-ale sale, căci le regăsim și acum pe steagul PSD. „Avem și noi o boală în țara asta: alternanța la putere” - „Americanii ce postură au să judece vechiul și noul, când ei există ca stat de vreo 200 de ani?” - „Domnu Copoiu, dooomnuuu Copoiu, nu-mi mai da domnule cu sula în coaste!” -„Să sunăm la Moscova, să spunem cine suntem și ce vrem!” - „Nu minerii au provocat violența, ei au fost efectul, și nu cauza. Minerii meritau să le mulțumesc deoarece poliția capitalei dispăruse, iar ei făceau un act civic, de solidaritate și cu instituțiile statului, și cu populația”. Încă un pui crescut mare în filosofia actuală a PSD, a noii sale ideologii (croșeul de stânga): „Măi animalule!”

Liviu Dragnea o cheamă pe Carmen Dan pentru explicații în Parlament: Sunt îngrijorări pertinente

În aceste zile, planul revărsării socialismului științific în piețe avansează vertiginos, căci PSD este decis să pârjolească totul. Așa se explică și economia de manea a guvernanților. Când a promis că trasformă România în Singapore, Dragnea știa că limba sa nu poate crește economia astfel încât să și susțină financiar planul măreț. A devenit evident între timp, pentru toți oamenii de bună credință, că prioritățile Guvernului, în ianuarie, au fost altele: îndesarea legilor justiției în patul lui Procust, sau lungirea patului astfel încât să se potrivească trupului de hamster. Ce urma nu mai conta.

PSD se va agăța de putere atâta timp cât va mai avea șansa să schimbe legislația pentru a fi de folos camarilei. Un singur minut dacă va fi în vigoare o lege penală mai favorabilă (a se citi „fapta nu există”), va opera. Atâta tot. În calculele strategilor există și varianta că la milionul de oameni scos în stradă se va adăuga altul, sau poate mai multe, dar își sumă riscul. Oamenii vor protesta post-factum, vor reacționa după acel minut de aur. Pe asta se bazează PSD, care din acel moment va fi pregătit să se retragă. Vi se pare o nebunie? Nu este. Explozibilul plasat în fiscalitate și politica bugetară va năuci orice guvern care va veni. Iar după alte 6 luni, socialiștii sunt pregătiți de alte anticipate, convinși că poporului i se va apleca de la incompetența dreptei. Care e eroarea de judecată? Veche de când lumea: subestimarea adversarului. Iar acesta este țara, oamenii ei", scrie Rareș Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.