Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan a 'explodat' în scandalul plăților cash: 'Nu au venit cu toate datele! Chestiunea asta dă bătăi de cap!'

captura Prima News
Rares Bogdan

Rareș Bogdan a 'explodat' în scandalul plăților cash: 'Nu au venit cu toate datele! Chestiunea asta dă bătăi de cap!'

Măsurile economice privind plățile cash trebuie să fie „reanalizate”, transmite prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan.

„Trebuie reanalizată măsura. Cei de la Ministerul Finanțelor nu au venit cu toate datele atunci când au ajuns în coaliție. Nu e o răzgândire. Trebuie luate cele mai bune decizii, care să nu-i afecteze pe români. În România, rețeaua de bancomate este extrem de redusă. În județele Botoșani, Tulcea, Satu Mare, sunt distanțe între 40 și 70 de km între bancomate.

Chestiunea asta dă bătăi de cap serioase celor care urmează să încaseze sau să plătească cu bani cash. Noi suntem reprezentanți politici, datele le primim de la ANAF, Ministerul de Finanțe”, a spus europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, la postul de televiziune Antena 3 - CNN.

Primvicepreședintele PNL a continuat: „Nu trebuia să știe Marcel Ciolacu sau Rareș Bogdan sau Nicolae Ciucă (n. r.: că nu sunt suficiente bancomate), trebuiau să știe reprezentanții Ministerului Finanțelor, iar dacă ei nu sunt în stare să stopeze marea evaziune, care este o realitate și cu privire la care tot noi, la nivel politic, vom lua deciziile și o să le implementeze...”, a mai spus Bogdan, conform DC News.

La intervenția moderatoarei, care i-a spus că la Finanțe este Marcel Boloș, susținut de PNL, Rareș Bogdan a spus: „Acolo sunt și secretari de stat de la PSD. Vorbesc despre Ministerul de Finanțe ca instituție”. Conform acestuia, propunerea PNL este să fie majorate plafoanele pentru plata cash.

Ce spune premierul

Premierul Marcel Ciolacu dezvăluie însă că propunerea privind plafonarea plăților în numerar a venit de la ANAF, prin vocea ministrului Boloș. Ciolacu nu susține renunțarea la plafon, așa cum a cerut Nicolae Ciucă, referindu-se la nevoia combaterii evaziunii fiscale. „Nu e vorba de renunțare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluție. Este o problemă la micii întreprinzători și acolo cu plățile cash să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu își dorește acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile”, a spus Ciolacu (continuarea, aici).

Decizia băncilor

Guvernul ar fi ajuns, luni seară, la un acord cu sistemul bancar în sensul în care băncile să nu majoreze comisioanele, au declarat surse guvernamentale pentru Știripesurse.ro (continuarea, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.