Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan ambalează motorul în scandalul autospecialelor BMW: La prețul ăla, aș cumpăra și eu!

digi24.ro
rares bogdan

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, la Digi24, despre acuzaţiile care i se aduc ministrului de Interne, Lucian Bode, privind achiziţia de maşini BMW pentru IGPR, că în Europa, toate poliţiile naţionale au maşini de poliţie cumpărate de la BMW. Să ştiţi că aş cumpăra şi eu o maşină la preţul ăla, la ce criză de maşini e în Europa, în momentul ăsta, a completat europarlamentarul. El a precizat că raportul celor 25 de experţi care au fost prezenţi la Bucureşti pentru a verifica dacă ţara noastră respectă cerinţele Schengen este unul pozitiv iar experţii ”au cuvinte de laudă pentru România, inclusiv reprezentanţii Frontex sau a celor de cooperare poliţienească”.

”În Europa, toate Poliţiile naţionale au maşini de poliţie cumpărate de la BMW. Dacă BMW era o firmă de căruţe sau era vorba de o firmă de rangul şapte, probabil că era o problemă. Dar, atâta timp cât motocicletele şi maşinile de poliţie, în proporţie de 90%, până şi în Franţa, unde sunt destul de naţionalişti şi moticicletele sunt de la BMW (..) Nu ştiu detalii, că nu am urmărit cazul dar să ştiţi că aş cumpăra şi eu o maşină la preţul ăla, la ce criză de maşini e în Europa, în momentul ăsta”, a spus Rareş Bogdan.

El a precizat că în momentul acesta se joacă o carte extrem de importantă pentru următorii 15 ani. ”E o aşteptare pe care românii o au de 11 ani, nu ţine de un preşedinte, de un premier, de un ministru, de un partid, aici este o chestiune naţională, de interes naţional a României, după cele două mari reuşite, NATO şi UE”, a arătat europarlamentarul PNL.

Liberalul a continuat: ”Noi, dacă reuşim pe 8 decembrie, la Praga, acordarea dreptului de intrare în Schengen, vă daţi seama că este o realizare uluitoare pentru toţi cetăţenii români, pentru firmele româneşti, înseamnă o creştere a PIB-ului României”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

El a mai spus că le-a explicat colegilor din PE să ”aibă mare grijă pentru că, un eventual refuz al României va duce la creşterea sentimentului anti-UE, într-o ţară care este de 11 ani cea mai prietenoasă şi cea mai pro valori europene, din Europa. Potrivit lui Rareş Bogdan, raportul celor 25 de experţi care au fost prezenţi la Bucureşti pentru a verifica dacă ţara noastră respectă cerinţele Schengen este unul pozitiv şi aceştia ”au cuvinte de laudă pentru România, inclusiv reprezentanţii Frontex sau a celor de cooperare poliţienească”.

”Cele zece vizite pe care le-au făcut au fost, se pare, extrem de pozitive şi s-a văzut clar evoluţia României, deci raportul lor este unul pozitiv”, a spus europarlamentarul PNL. Rareş Bogdan a arătat că PNL poară, la Strasbourg, ultimele discuţii cu delegaţiile naţionale ale PPE, pentru a-i convinge pe toţi reprezentanţii politici din Parlamentul European pentru a vota într-un număr cât mai mare rezoluţia Schengen de mâine ( marţi, nr) din plenul PE.

”Este un moment important, pentru că preşedintele Iohannis trebuie să aibă această rezoluţie în mâna sa, pentru joi, la Consiliu, pentru o primă discuţie pe care o are cu liderii europeni”, a mai spus Rareş Bogdan. Potrivit europarlamentarului PNL, în rezoluţie, care are un text foarte bun, nu este cuprinsă niciun fel de critică la adresa României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.