Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareş Bogdan comprație INCREDIBILĂ: scandalul din Parlament a semănat cu un eveniment generat de organizația nazistă a lui Hitler

Facebook
Rareș Bogdan

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, le-a transmis liderilor USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, să se delimiteze de alianţa cu AUR, pe care l-a catalogat drept "un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 - 1938".

Mai mult, europarlamentarul liberal a condamnat în termeni duri scandalul izbucnit joi la momentul citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, comparându-l cu arderea Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, în 1933, de către organizaţia nazistă a lui Adolf Hitler.

Într-o intervenție la România TV, Rares Bogdan a amintit că scandalul din Parlament a izbucnit, joi, deoarece şedinţa plenului comun a fost condusă de Florin Roman, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, întrucât Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile.

Europarlamentarul liberal a explicat că ” Roman era acoperit total de lege” deoarece, potrivit regulamentului comun publicat în Monitorul Oficial, „şedinţele comune se conduc prin rotaţie” iar ultimele două fuseseră conduse de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

„Ceea ce am văzut în Parlament este extrem de grav pentru democraţia românească. Le solicit public lui Dacian Cioloş şi lui Dan Barna şi lui Ionuţ Moşteanu imediat să condamne gesturile din Parlament şi să se delimiteze cu alianţa cu AUR, chiar şi o alianţă conjuncturală.

Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, chiar dacă prin absurd ar fi existat o interpretare că Florin Roman ar fi greşit în Parlament, oriunde şi în cel britanic şi în cel german, francez şi în Congresul american, trebuie să existe dialog!”, a declarat Rareş Bogdan.

De asemenea, Rareş Bogdan a afirmat că joi, la momentul izbucnirii scandalului din Parlament, se afla la Berlin „la o întâlnire a Popularilor Europeni cu Angela Merkel,şi Sebastian Kurz”. Europarlamentarul a comparat incidentele din plenul comun cu un moment care a marcat istoria în 1933: arderea Reichstag-ului, sediul Parlamentului din Berlin, de către cămăşile brune, organizaţia paramilitară nazistă care a jucat un rol important în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.