Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareş Bogdan, criticat dur de doi foşti miniştri PSD: 'Poate, în final, se convinge lumea că liberalii nu vor binele României în UE'

Agerpres
Ursula von der Leyen

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan este criticat dur de doi foşti miniştri PSD, după ameninţările voalate lansate de prim-vicepreşedintele PNL la adresa preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Fostul jurnalist i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene că nu este informată corect despre situaţia din România şi nu ar trebui să critice acţiunile PNL, având în vedere că a fost învestită cu voturile eurodeputaţilor PNL.

Roxana Mînzatu, fost ministru PSD al Fondurilor Europene, critică "sfânta ipocrizie" din discursul lui Rareş Bogdan.

"Dar, dar domnule Rareș Bogdan, dar ce e cu acest discurs #antieuropean, ușor amenințător la adresa președintei Comisiei Europene? :) R. Bogdan, adineaori, la Antena 3/prin telefon la Cătălina Porumbel: ”Oficialii UE nu sunt bine informați despre situatia din România. Ursula von der Leyen ne e simpatică, dacă delegația PPE România nu o vota sau stătea pe holuri la o cafea când era votul, ea nu intra in cărțile de istorie, rămânea doar un candidat la președinția CE și atât” - comentariul liberalului este despre poziția luată de președinta CE care respinge demersurile PNL/Iohannis de a modifica modul de alegere al primarilor cu mai puțin de un an înainte de ziua votului. #SfantaIpocrizie la #infinit", scrie Roxana Mînzatu pe Facebook.

La rândul său, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene, consideră că Ursula von der Leyer ar trebui să regrete că a făcut tot posibilul ca funcţia de comisar european din partea României să revină PNL.

"Am condamnat mereu discursul anti-european iar intervenția lui Rareș Bogdan este un exemplu de retorică politică partizană care arată dublu discurs practicat de PNL privind Uniunea Europeană.

Europa este bună când le ține partea, nu mai este bună când condamnă politica anti-democratică practicată de liberali. Atacurile lansate la adresa oficialilor europeni, din propria familie politică de dreapta, împing PNL în zona marginală a politicii europene și riscă să pună o etichetă negativă României. Atacuri dictate de interese electorale, nu pentru apărarea interesului României. Aceste intervenții pot conduce la excluderea PNL din PPE dacă nu se delimitează de cele spuse.

Mă întreb dacă Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este mulțumită acum că a făcut tot posibilul să dea degeaba acestor oameni comisarul european al României. Poate, în final, se convinge lumea că liberalii nu vor binele României în Uniunea Europeană și nu își doresc o Europă corectă. Vor doar o Europă care răspunde la interesele lor politice", scrie Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.