Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan îi critică pe reprezentanții CCR, după ce au decis că desfiinţarea Institutului Revoluţiei este neconstituţională: 'Unii sunt politruci'

Facebook
Rareș Bogdan

Curtea Constituţională a decis miercuri, în unanimitate, că legea prin care s-a defiinţat Institutul Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu, este neconstituţională. Prim-vicepreședintele și europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, critică decizia luată în unanimitate de judecătorii CCR, deci și pe cei numiți de însuși Klaus Iohannis.

„E cel puțin ciudat. Nu mă așteptam la nimic bun din partea CCR la câte lucruri mizerabile a făcut în ultimii trei ani. E absolut ciudat să-l lași să conducă pe cel care este în dosarul Revoluției. Sunt cel puțin 5 oameni din 9 acolo care au avut legături cu fostul președinte al României, Ion Iliescu. Curtea acționează după principii politice. Nu toți cei de acolo, dar unii sunt politrici acolo”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

"În ședința din 24 martie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 sunt neconstituționale, în ansamblul lor", se arată într-un comunicat al CCR.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Senatul a adoptat, pe 15 februarie 2021, cu 84 de voturi “pentru” şi 54 ”împotrivă”, proiectul iniţiat de Guvern privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Proiectul pentru aprobarea OUG nr. 91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989, precum şi pentru abrogarea legii de înfiinţare a institutului a revenit în dezbatere la Senat, după ce forma trimisă la promulgare cu titlul “Lege pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989” a făcut obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate, formulată de Executiv, cu obiecţii respinse de CCR, dar şi al unei cereri de reexaminare din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.