Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan: 'Vă dau o informaţie în exclusivitate: alaltăieri noapte, la nivel european s-a întâmplat o chestiune de care nu se ştie'

digi24.ro
rares bogdan

Rareş Bogdan afirmă că Republica Moldova a rămas, în urmă cu două nopţi, în ”beznă totală” timp de 12 minute, după ce importurile de energie electrică din Ucraina au fost sistate ca urmare a atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra infrastructurii din localităţi ucrainene, anunță news.ro. În aceste condiţii, România a început să livreze energie în ţara vecină, asigurând jumătate din consumul Moldovei până la finalul acestei luni.

”Vă dau o informaţie în exclusivitate: alaltăieri noapte, la nivel european s-a întâmplat o chestiune de care nu se ştie: la ora 3:20, o ţară a căzut în beznă total pentru că ruşii au atacat infrastructura critică din Ucraina având obiectiv acest lucru, iar Ucraina, care furnizează de peste 40 de ani de pe teritoriu, de 30 de ani direct din Ucraina, 50% din energia electrică din Moldova a anunţat că pentru următoarele şase luni de zile nu mai pot furniza energie electrică. La ora 3:20 au decuplat Moldova de la energie electrică, iar celelalte centrale care se află nu pe teritoriul Moldovei, ci în Transnistria, pe păcură, nu au făcut faţă şi a căzut sistemul”, a afirmat Rareş Bogdan miercuri seară, la Euronews România.

El a susţinut că ”pentru 12 minute, Moldova a fost în beznă”.

”Cine a intervenit pentru a sprijini cu 50% din necesar până la sfârşitul lunii într-o situaţie de criză, găsind soluţii? România. Şi România nu a intervenit doar din frăţia noastră, ca ţară, faţă de basarabeni ci a intervenit ca o ţară europeană şi a fost felicitată pentru asta ieri”, a declarat Rareş Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.