Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan: România primește 22 miliarde de euro prin Politica Agricolă Comună

Calea Europeana
Rares Bogdan

România primește din cele 386 mld euro alocate Politicii Agricole Comune pentru următorii 7 ani 22 de miliarde de euro, conform votului dat de eurodeputați în plenul din această săptămână din Strasbourg.

Șeful Delegației EPP România, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, a declarat că partea cea mai consistentă din bugetul alocat României sunt plățile directe, 14 miliarde de euro prin Fondul European de Garantare. „În linii mari suntem mulțumiți, deoarece subvențiile vor crește, gradual, până la a fi echivalente cu cele din restul statelor membre. Esența PAC este că se dorește a fi o politică mai ecologică, dar are componentă de echitate extrem de importantă. S-a introdus ceea ce se numește condiționalitate socială, ceea ce oferă tuturor muncitorilor în agricultură, inclusiv celor sezonieri, garanții în privința condițiilor de cazare, de muncă, privind salariul minim și accesul la asistență medicală”, a declarat Rareș Bogdan.

Eurodeputatul a precizat că 10% din plățile directe vor fi redistribuite fermelor mici și mijlocii, iar 3% către tinerii care doresc să devină fermieri. „În afară de cele 14 miliarde pe Pilonul I, alte 7 miliarde sunt destinate dezvoltării rurale, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, 692 de milioane de euro provin din NextGenerationEU, pachetul de redresare post-Covid pentru perioada 2021-2022, iar în privința convergenței, vorbim de echivalarea subvenției la hectar cu cea din restul statelor, respectiv de la 170 la 195 de euro pentru 2019/2020, până la 215 euro la hectar în anul 2027", a mai spus Rareș Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.