Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan trasează țintele PNL pentru 2024: 'Preşedinţia şi Primăria Capitalei' / Cât despre relația cu PSD: 'Nu-i iubim pe pesediști, nici ei nu ne iubesc'

captura Prima News
Rares Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, consideră că liberalii trebuie să aibă ca obiective principale în anul electoral 2024 câştigarea funcţiilor de preşedinte al României şi de primar general al Capitalei.

"Cheia numărul unu este preşedintele României, este poziţia cheie, proiecţia forţei, chiar dacă nu suntem regim prezidenţial de model francez sau de model american. Proiecţia preşedintelui este uriaşă şi acolo e ţinta noastră, preşedintele României, de dreapta, un liberal. Doi - foarte important şi putem câştiga - este Primăria Generală a Capitalei, o poziţie cheie, al doilea politician important votat, după preşedinte", a declarat Rareş Bogdan vineri, la Piteşti, conform AGERPRES.

În opinia sa, cei care ocupă alte poziţii importante, de comisar european, preşedinte al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Senatului sau prim-ministru, pot fi schimbaţi din funcţie într-un anumit moment, cum s-a mai întâmplat în trecut, în funcţie de negocieri politice.

"Dar cele două poziţii, preşedintele României şi primarul general al Capitalei, sunt cheia care păstrează, practic, forţa puterii unui partid ca proiecţie. Şi noi trebuie să ne batem să obţinem poziţia de preşedinte al României, de primar general al Capitalei şi încă una dintre cele trei poziţii minim, restul, nu suntem nici aroganţi, nici iraţionali, va trebui să dăm şi altora la negocieri. Le vom da celor care speră să fie mult mai sus decât noi şi care vor fi foarte aproape de noi", a explicat europarlamentarul liberal.

El a adăugat, în context, că, deşi în prezent PNL este la guvernare alături de PSD, la alegerile de anul viitor liberalii nu ar trebui să participe pe liste comune cu social-democraţii.

"Nu-i iubim pe pesedişti, nici ei nu ne iubesc, staţi liniştiţi, dar în contextul actual (...) România are nevoie de stabilitate. Nici PSD nu stă cu noi de drag, nici noi nu stăm cu PSD de drag. Dar să sperăm că stăm cu ei pe poziţii de egalitate doar la guvernare. (...) Noi trebuie să merge 'prin noi înşine', să arătăm forţa pe care o avem şi după aceea să negociem, pentru că, dacă mergem pe liste comune, ridicăm alte forţe politice şi vor fi oameni care vor refuza să ne voteze", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Europarlamentarul Rareş Bogdan participă la întâlnirea Organizaţiei Femeilor Liberale din Regiunea Sud, având ca temă de dezbatere "Provocările tinerei generaţii: dependenţa de ecrane şi consumul de droguri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.