Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspuns DUR al șefei ÎCCJ la anunțul președintelui CSM de declanșare a unui control: `Doamna Savonea tânjește de mult la revocarea conducerii ICCJ`

Inquam Photos / George Calin
cristina tarcea

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), judecătorul Cristina Tarcea, a reacționat imediat după ce președintele CSM, judecătorul Lia Savonea, a anunțat că decizia CCR în cazul constituirii nelegale a completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ nu poate rămâne fără urmări și a anunțat că va fi sesizată Inspecția Judiciară.

Vezi și: Viorica Dăncilă dă de pereți cu Codrin Ștefănescu: 'Cred că și-a greșit meseria, scenarist i se potrivea. Nu există o listă neagră în PSD'

Replica șefei ÎCCJ a venit prompt și foarte dur. Printre rânduri judecătorul Cristina Tarcea pune la îndoială profesionalismul unor judecători constituționali și susține că în fapt anunțul unui control al Inspecției Judiciare are ca scop dorința șefului CSM de a schimba conducerea inspecției supreme:

”Doamna Savonea are încredere în opiniile juridice ale domnilor Stan și Deliorga. Eu am încredere în experienţa în drept a judecătorilor Morar și Pivniceru.

Vezi și: Ion Caramitru l-a luat de guler pe ministrul Culturii: 'Sunt mai în vârstă ca tine, am fost ministru patru ani, tu ești de doar șapte luni și bați câmpii'

Doamna Savonea tânjește de mult la revocarea conducerii ICCJ pentru a numi în loc persoane mai puțin predispuse la independență față de dânsa.

Cât despre Inspecţia Judiciară, tocmai CSM a constatat recent o acțiune disciplinară lovită de nulitate absolută faţă de mine, adică abuzivă.

Realitatea este că până în septembrie am drept de vot în CSM, vot pe care nu-l poate controla și de care vrea să scape”, a spus judecătorul Cristina Tarcea, președintele CSM pentru Digi 24.

___ VEZI mai jos  declarația președintelui CSM:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.