Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul Pentagonului pentru Ucraina: 'Nu avem planuri să oferim baterii Patriot'

Agerpres - Reuters
Pentagon

Statele Unite sunt deschise trimiterii unor sisteme antiaeriene Patriot pentru armata ucraineană, dar nu au deocamdată în plan acest lucru, a anunţat marţi Pentagonul, potrivit agenţiei EFE, relatează Agerpres.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei continuă să fie ''prioritatea majoră'' pentru Washington şi restul comunităţii internaţionale, a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Totuşi, ''în acest moment nu avem planuri să oferim Ucrainei baterii Patriot'', a adăugat el, explicând faptul că aceste sisteme necesită o întreţinere complexă, precum şi un antrenament anume pentru utilizarea lor, astfel că chiar dacă ele ar fi trimise Ucrainei această ţară nu le va putea folosi imediat.

Mai devreme în aceeaşi zi, la reuniunea miniştrilor de externe din statele NATO care se desfăşoară la Bucureşti, şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a insistat asupra cererii Kievului de a primi rachete antiaeriene, printre care a menţionat şi sistemele Patriot, pentru ca ţara sa să se poată apăra în faţa atacurilor ruseşti care-i distrug infrastructura energetică.

În acest timp, la Moscova, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a scris pe Telegram că dacă NATO le va furniza `fanaticilor ucraineni` sisteme Patriot împreună cu personalul NATO, acestea vor deveni imediat `o ţintă legitimă pentru forţele noastre armate'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.