Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul eurodeputatului Janusz Korwin-Mikke: Tribunalul UE anulează sancțiunile impuse

Janusz Korwin-Mikke

Tribunalul Uniunii Europene (UE) a anulat joi sancţiunile adoptate de Parlamentul European împotriva eurodeputatului polonez de extremă dreapta Janusz Korwin-Mikke în urma unor afirmaţii sexiste şi rasiste ale acestuia, informează AFP, preia Agerpres.

"În pofida caracterului extrem de şocant al declaraţiilor (...), în absenţa perturbării şedinţei sau lucrărilor Parlamentului European, dispoziţiile pertinente ale regulamentului intern al Parlamentului nu permiteau sancţionarea unui eurodeputat din cauza unor afirmaţii făcute în cadrul funcţiilor sale parlamentare", rezumă un comunicat de presă.

Tribunalul apreciază că regulamentul Parlamentului presupune că încălcarea interdicţiei privind "orice fel de afirmaţie sau comportament defăimător, rasist sau xenofob" nu constituie în sine un motiv de sancţiune, ci "doar dacă este însoţită de o perturbare a lucrărilor Parlamentului". Or, Parlamentul European a recunoscut el însuşi că nu au existat perturbări ale lucrărilor, subliniază Tribunalul.

Vezi și: Sondaj Euromedia în Italia cu privire la rămânerea în „Zona Euro”. Cum s-au exprimat italienii?

Decizia Tribunalului presupune că Parlamentul European va trebui să ramburseze sumele ce corespund indemnizaţiei de sejur a europarlamentarului, care a fost suspendată.

Janusy Korwin-Mikke a fost sancţionat în două reprize: în martie 2017, pentru că a afirmat că femeile sunt "mai puţin inteligente" decât bărbaţii, şi în iulie 2016, pentru că a declarat că sosirea în masă a migranţilor în Europa este comparabilă cu o "deversare de excremente".

Indemnizaţiile i-au fost suspendate pentru mai multe zile, însumând un total de puţin peste 12.000 de euro, şi de asemenea eurodeputatul a fost suspendat timp de mai multe zile din activităţile sale parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.