Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în Italia: Președintele a acceptat noul guvern condus de premierul care renunțase la mandat

Giuseppe Conte

Preşedintele italian l-a desemnat, din nou, pe Giuseppe Conte, un jurist fără experienţă în politică ales de formaţiunile populiste care deţin majoritatea în Parlament, să formeze guvernul, a anunţat joi seară preşedinţia italiană, citată de AFP.

Giuseppe Conte i-a prezentat preşedintelui Sergio Mattarella lista miniştrilor, care a fost validată de şeful statului. Noii miniştri vor depune jurământul vineri, la ora locală 16.00 (14.00 GMT), a precizat secretarul general al preşedinţiei, Ugo Zampetti, scrie agerpres.ro.

Citește și: A început bătălia pentru putere: Cine i-ar putea lua locul Laurei Codruţa Kovesi la DNA – mutarea Procurorului General România stă pe un „butoi cu pulbere”

Cei doi lideri ai Mişcării 5 Stele, antisistem, şi ai Ligii, de extremă dreapta, Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, vor deveni vicepremieri, primul însărcinat cu Dezvoltarea economică şi cel de al doilea cu portofoliul Afacerilor Interne, a anunţat şeful guvenului italian, Giuseppe Conte.

Paolo Savona, economist anti-euro a cărui figură a făcut să eşueze o primă tentativă de guvern populist, a fost nominalizat ministru al afacerilor europene, în timp ce Ministerul Economiei şi Finanţelor îi va reveni lui Giuseppe Tria, un profesor de economie favorabil menţinerii Italiei în zona euro.

Citește și: Surpriza lui Iohannis! Planul din spatele ușilor închise! Cum va juca în ecuația Kovesi

Portofoliul de ministru de externe îi va reveni proeuropeanului Enzo Moavero Milanesi, care a lucrat timp de 20 de ani la Bruxelles şi care a fost ministru al afacerilor europene pentru Mario Monti şi Enrico Letta (2011-2014).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.