Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Austria a votat documentul care cere integrarea României în Schengen

Karl Nehammer schengen

Delegația Austiei prezentă la Congresul PPE s-a opus inițial Manifestului PPE prin care se cererea aderarea de urgență a României și Bulgariei la spațiul Schengen. După discuții cu liderii PPE, Karl Nehammer și partidul său OVP au votat acest Manifest al PPE, care a fost adoptat în unanimitate de către liderii popularilor europeni.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG MANIFESTUL PPE

Decizia a fost anunțată de către europarlamentarul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE și cel care s-a ocupat de organizarea Congresului PPE de la București.

"Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen.

Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: „Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.", scrie Siegfried Mureșan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.