Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Barna şi Cioloş NU s-au înţeles pe fuziunea USR-PLUS

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna Dacian Ciolos

Dacian Cioloş anunţa la ora 16.00 că va susţine o conferinţă de presă alături de Dan Barna, la ora 18.00, în urma şedinţei în care ar fi trebuit să se stabilească detaliile şi calendarul fuziunii USR-PLUS. Declaraţia de presă nu a mai avut loc, pentru că partidele nu s-au înţeles.

PLUS a decis, în ședința Consiliului Național de sâmbătă, să înceapă discuțiile în vederea unei fuziuni cu USR, respectiv să elaboreze condițiile fuziunii și să organizeze un Congres în acest sens în luna iulie a acestui an. După şedinţa PLUS, Cioloş a participat şi la şedinţa USR, unde lucrurile nu au mai decurs aşa cum se aştepta.

Potrivit unor surse din cadrul şedinţei, reprezentanţii conducerilor celor două formaţiuni nu au reuşit să ajungă la o concluzie comună, astfel că au amânat pe luni orice declaraţii publice pe tema fuziunii. Liderii USR şi PLUS nu s-au înţeles nici măcar pe forma fuziunii, cu atât mai puţin pe calendar. De teama faptului că nu se vor organiza alegeri anticipate, unii lideri au cerut amânarea fuziunii programate iniţial, neoficial, în luna iulie.

Tot duminică, USR a anunţat că 91% dintre membrii partidului au votat la referendum pentru poziționarea doctrinară ca partid de centru dreapt, liderul formațiunii Dan Barna subliniind că rezultatul nu înseamnă o schimbare de poziție, ci o consolidare a sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.