Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul Elenei Udrea: Instanța ar putea dispune astăzi eliberarea fostului ministru

Elena Udrea iubitul fiica

Judecătorii ÎCCJ au preschimbat termenul la care se va judeca contestatia in anulare formulata de Elena Udrea, urmând ca sedinta de judecata sa aiba loc astazi , la ora 15.00. Astfel, exista posibilitatea ca judecatorii sa dispuna, la fel ca in cazul Alinei Bica, suspendarea executarii pedepsei si eliberarea Elenei Udrea pana la solutionarea efectiva a contestatiei.

Tot astazi se va judeca si contestatia unui alt inculpat din dosarul Gala Bute, Tudor Breazu, in prezent incarcerat.

Avocatul fostului ministru a cerut magistratilor preschimbarea termenului, acesta fiind initial stabilit pentru 28 ianuarie.

Citeste si Șefa Corpului de Control al Ministerului Justiției s-a răzgândit: Oana Hăineală nu mai pleacă de la minister

"Facem o mișcare normala. Am facut o cerere de preschimbare de termen in dosarul Elenei Udrea si am justificat o pe urgenta privind solutionarea cauzei avand in vedere inechitatea creata ca urmare a pronuntarii in alte cauze. Avand in vedere ca DNA a solicitat dosarul de fond al cauzei pe 3 dec,ICCJ a inaintat cu celeritate pe 4 decembrie. Pe 18 decembrie,ICCJ a solicitat sa fie restituit dosarul pentru a fi judecat pe 19. DNA nu a inteles sa se supuna dispozitiilor instantei si chiar procurorul de sedinta a cerut amanrea cauzei pentru lipsa dosarului. Mi se pare ca acest aspect e unul foarte grav. Dosarul solicitat e o veritabila fapta de obstructionare a justitiei. Tocmai ICCJ, care e chemata de lege sa asigura aplicarea unei practici unitare, in cele trei completuri a pronuntat solutii diferite, in doua dintre ele a fost amanata, dosarul nostru si cel al lui Breazu, iar la Completul 2, instanta a dat o solutie de admitere in principiu de suspendare si punere in libertate", a declarat avocatul Veronel Rădulescu la ICCJ.

Instanta a amanat, ieri, dezbaterile privind contestatia in anulare a Elenei Udrea pentru 28 ianuarie. Pe de altă parte, contestatia Alinei Bica a fost admisa in principiu, pedeapsa ei fiind suspendata pana la o decizie pe fond. Fosta sefa a DIICOT urmeaza sa fie eliberata din detentie in Costa Rica.

Decizii similare au fost luate si in cazul altor condamnati celebri, precum: Rudel Obreja, Constantin Nita, Serban Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.