Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul tânărului drogat mort după scandalul cu poliția. Ce au stabilit legiștii, în urma autopsiei UPDATE: Ce spun Procurorii PTB

Captură video
tanar drogat Bucuresti

Răsturnare de situație în cazul tânărului drogat mort după scandalul cu poliția. Ce au stabilit legiștii, în urma autopsiei UPDATE: Ce spun Procurorii PTB

Răsturnare de situație în cazul tânărului drogat din Bucureşti, care a murit după un scandal cu Poliţia. Legiștii au finalizat autopsia bărbatului surprins în imagini video cum se aruncă singur pe mașini,

Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, tânărul ar fi murit, în urma examenului făcut la INML, de edem cerebral masiv cu hemoragie cerebrala secundara consecință a unui TCC.

Mai mult, medicii legiști au stabilit că leziunile traumatice meningo-cerebrale s-au putut produce prin lovire de corp plan dur, ceea ce exclude folosirea tonfelor (n. r. bastoane) de către polițiști.

Ce spun procurorii PTB

La data de 18.09.2023, în jurul orei 03.19, polițiștii Secției 17 Poliție au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din mun. București, sector 5, se afla un bărbat dezbrăcat, care țipa și se manifesta agresiv. Polițiștii au identificat un bărbat îmbrăcat doar în lenjerie intimă, care prezenta mai multe excoriații pe corp și care se deplasa haotic. La vederea polițiștilor, bărbatul a început să fugă pe stradă, fiind urmărit și somat să se oprească. La un moment dat, bărbatul s-a oprit și s-a apropiat de polițiști, ignorând solicitările de a păstra distanța, împingându-se în aceștia. În acest context, polițiștii au folosit mijloacele din dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen și baston. Bărbatul s-a îndepărtat de cei doi polițiști și a căzut pe spate, lovindu-se de asfalt, după care s-a ridicat, s-a mai deplasat câțiva metri și a căzut din nou, lovindu-se cu capul de sol, fiind imobilizat în cele din urmă de polițiști.

Bărbatul în cauză a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență București în stare comatoasă, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. La data de 26.09.2023, bărbatul a decedat ca urmare a stopului cardio-respirator și insuficienței organice multiple.

Conform fișei de constatări preliminare emise de Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" în urma efectuării autopsiei, moartea a fost violentă, cauzată de edemul cerebral masiv cu hemoragii cerebrale secundare, consecința unui traumatism cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală. Leziunile traumatice meningo cerebrale s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur, pot data din 18.09.2023 și au legătură de cauzalitate directă și necondiționată cu decesul.

Pentru stabilirea situației de fapt expuse mai sus, procurorii au avut în vedere declarațiile polițiștilor care au intervenit la fața locului, declarațiile altor martori oculari, precum și imaginile suprinse de camerele de supraveghere, în care se observă comportamentul haotic și autoagresiv al bărbatului anterior intervenției polițiștilor. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Muncipiului București – Serviciul Omoruri.

Polițiștii au fost acuzați că l-au bătut pe tânăr

În acest caz există un dosar de ultraj care a fost întocmit de către polițiștii de la secția 17. Agenţii spun că unul dintre polițiști a fost rănit în momentul în care a încercat să-l imobilizeze, să-l încătușeze pe tânărul în vârstă de 30 de ani.

Pe de altă parte, familia și apropiații tânărului susțin în continuare faptul că bărbatul a fost lovit și că din cauza acestor lovituri a intrat în comă în momentul în care a ajuns la spital şi a murit în urmă cu câteva zile.

Cert este faptul că imaginile noi care au apărut îl arată destul de clar pe tânăr în momentul în care iese din apartamentul în care se afla într-un bloc din sectorul 5 al Capitalei, este dezbrăcat şi se aruncă peste mai multe autoturisme care erau în zonă.

Sunt și imagini mai vechi care arată momentul în care bărbatul se automutila, lovindu-se cu capul atât de zid, cât și de asfaltul de pe stradă, după care, spun cunoscuții, acesta ar fi fost urmărit de polițiști, iar în cele din urmă prins la aproximativ 100 de metri distanță.

Aici sunt informațiile contradictorii, pentru că, pe de o parte, body cam-urile aflate pe polițiști nu funcționau, cu toate că aceștia aveau obligativitatea de a le activa pentru a înregistra tot ceea ce se întâmplă, astfel încât acuzarea, membrii familiei, susțin faptul că polițiștii l-ar fi lovit în repetate rânduri pe tânăr.

Medicii l-au ținut în comă profundă timp de 2-3 zile, dar nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Cinci dintre polițiștii Secției 17 au ajuns, atât în cursul zilei de ieri, cât și în această dimineață, la Serviciul omoruri, au fost audiați şi au declarat, conform unor surse din anchetă, că l-au lovit pe tânăr doar la nivelul picioarelor, fără să provoace leziuni suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.