Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în Siria: SUA dau vina pe Rusia pentru un incident grav

siria

Moartea unor soldaţi sirieni într-o tabără a armatei la Deir Ezzor, imputată de Siria loviturilor coaliţiei conduse de Statele Unite, este probabil legată de bombardamentele ruseşti, a afirmat luni un oficial american, citat de AFP.

"Prezumţia este că ruşii" au desfăşurat bombardamentele care au ucis soldaţii sirieni, a estimat acest oficial sub acoperirea anonimatului.  "Ştim că ruşii erau activi în regiunea Deir Ezzor (est) duminică", a explicat sursa.

Vezi şi: Escaladare periculoasă a conflictului din Siria

Rusia a intervenit în conflictul sirian de la 30 septembrie pentru a veni în ajutorul regimului condus de Bashar Al-Assad. 

Americanii acuză frecvent Rusia că utilizează bombe clasice mai puţin precise decât bombele cu precizie pe care le folosesc ei. 

Un alt responsabil american a confirmat la rândul său că ruşii au acţionat duminică în apropiere de Deir Ezzor, dar şi de Raqa, cu bombardiere cu rază lungă de acţiune venite din Rusia. 

Aceste lovituri au fost efectuate de "12 bombardiere Backfire" TU-23M3 cu rază lungă de acţiune, venite de la baza aeriană rusă Mozdok din Osetia de Nord, potrivit acestei surse. 

Regimul sirian a acuzat luni coaliţia internaţională că a lovit pentru prima dată o tabără a armatei şi a ucis trei soldaţi.

Coaliţia, care luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI), a dezminţit. Avioanele sale au lovit duminică în zona Deir Ezzor, dar "la 55 de kilometri de zona unde sirieni au anunţat atacul", a afirmat anterior în cursul zilei de luni purtătorul de cuvânt al coaliţiei, colonelul Steve Warren.

Ele au vizat "puţuri de petrol" într-o zonă în care "nu erau fiinţe umane", a spus el.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.