Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în SUA: Un înalt magistrat îi acordă lui Donald Trump o victorie parţială în Pennsylvania

Tha New York Times
Donald Trump

Un judecător al Curţii Supreme a Statelor Unite a oferit vineri preşedintelui Donald Trump o victorie parţială temporară în Pennsylvania prin decizia sa conform căreia buletinele de vot sosite prin poştă după 3 noiembrie în acest stat să fie tratate separat de alte buletine de vot, informează AFP.

Magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat însă oprirea numărătorii acestor buletine de vot aşa cum doreşte tabăra republicană a preşedintelui, care nu îşi permite să piardă în acest stat-cheie dacă doreşte un nou mandat la Casa Albă.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Donald Trump continuă să acuze utilizarea votului prin corespondenţă, acuzând fără dovezi această metodă că a generat fraude electorale pe scară largă.

Votul prin corespondenţă este mai popular în rândul democraţilor decât a republicanilor.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Legea electorală din Pennsylvania permite numărarea buletinelor de vot expediate până marţi, 3 noiembrie, şi care au sosit în termen de trei zile după data scrutinului.

Decizia judecătorului Alito confirmă ordinul dat înainte de scrutin de autorităţile locale de a număra separat aceste buletine pentru a le putea retrage din total dacă ar urma să fie invalidate.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Cererea a fost depusă de Partidul Republican din Pennsylvania, care consideră că nu sunt valide aceste voturi - aproximativ 4.000 de voturi conform CNN -, în mare parte favorabile candidatului democrat Joe Biden.

Măsura dispusă de judecătorul Alito este una conservatoare, în aşteptarea examinării cauzei de către Curtea Supremă, în care magistraţii conservatori au în prezent o majoritate solidă.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.