Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în Turcia. Erdogan s-a răzgândit și nu mai expulzează ambasadorii: 'Au făcut paşi înapoi şi vor fi mai prudenţi în viitor'

Twitter
erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, luni, că renunţă la planul de expulzare a zece diplomaţi occidentali care îi oferiseră susţinere filantropului Osman Kavala, aflat în detenţie, informează cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

"Ambasadorii occidentali din Turcia au făcut paşi înapoi şi vor fi mai prudenţi în viitor. Intenţia noastră nu era de a crea o criză, ci de a ne proteja drepturile, onoarea, mândria şi interesele suverane", a afirmat luni seară Recep Tayyip Erdogan.

Ambasadorii din Statele Unite, Canada, Franţa, Finlanda, Germania, Danemarca, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia şi Suedia ceruseră Turciei pe 18 octombrie "să rezolve în mod corect şi rapid" cazul lui Osman Kavala, aflat în detenţie în Turcia din octombrie 2017.

Preşedintele Turciei denunţase un "atac" şi o "insultă" la adresa justiţiei. "Era datoria mea de şef al statului să ofer reacţia necesară, justiţia turcă nu primeşte ordine de la nimeni", argumentase Recep Tayyip Erdogan, ameninţând cu expulzarea ambasadorilor.

Conform unor surse politice de la Ankara, în cursul zilei de luni, cele zece ţări au transmis comunicate prin care au pledat pentru reducerea tensiunilor, argumentând că au vrut să fie respectată "Convenţia de la Viena". Noua abordare "a fost primită favorabil" de Recep Tayyip Erdogan, au precizat oficialii citaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.