Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: România s-a răzgândit și suspendă plățile voluntare către ONU

wikimedia.org
mae

Ministerul de Externe român (MAE) a transmis duminică, într-o postare pe platforma X (fost Twitter), că acuzațiile aduse celor 12 angajați ONU, de implicare în acțiunile teroriste ale Hamas, impun „o anchetă amănunțită”, în disonanță față de pozițiile SUA și a altor state europene care au decis deja să suspende finanțarea pentru agenția ONU pentru refugiaţii palestinieni.

Citește și: România nu se grăbește să joace partitura occidentală în scandalul angajaților ONU acuzați de terorism

Luni, Ministerul de Externe al României a anunțat exact contrariul: România nu va mai avea contribuții voluntare către UNRWA.

”MAE a luat notă cu maximă îngrijorare de recentele acuzații grave privind presupusa implicare a unor membri ai personalului Agenției Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat - UNRWA - în atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului, de la 7 octombrie 2023. Aceste acuzații trebuie să facă obiectul unor investigaţii imediate și aprofundate ale ONU.

Salutăm reacția rapidă a conducerii UNRWA de a rezilia cu efect imediat contractele persoanelor vizate și ne exprimăm toată încrederea că investigațiile demarate de ONU, aflate inclusiv în atenția Secretarului General al organizației, vor clarifica situaţia în cel mai scurt timp.

Până la finalizarea investigației, MAE nu va lansa proceduri pentru noi contribuții voluntare către UNRWA.

Nevoile civililor palestinieni vor continua să fie o prioritate pentru România, urmând a ne menține coordonarea cu partenerii noştri, inclusiv la nivel european.

Reamintim că România a condamnat ferm, încă din primele momente, atacurile Hamas de la 7 octombrie 2023 împotriva Israelului, considerând inacceptabile actele teroriste, exprimând regretul pentru victimele înregistrate, condamnând luarea de ostatici și făcând apel pentru eliberarea acestora.

Toate aceste elemente sunt în deplină concordanță cu poziția consacrată, principială a României față de situația din Orientul Mijlociu și Procesul de Pace din regiune, cu accent pe soluția celor două state.”, arată un comunicat al MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.