Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de incidență a BUBUIT din nou la Cluj-Napoca: a ajuns la 6.37; orașul intră mai mult ca sigur în carantină

carantina

Rata de infectare în Cluj-Napoca a ajuns joi la 6.37, iar orașul ar putea intra în weekend în carantină. Municipiul Cluj-Napoca a ajuns miercuri la o incidență a cazurilor noi de Covid-19 de 6,03 la mia de locuitori.

Carantina de weekend presupune următoarele reguli. Pentru a circula în afara locuinței cu certificat COVID persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Cei care au declarație, legitimație sau adeverință (persoanele nevaccinate) pot circula de luni până joi fără restricții, vineri, sâmbătă și duminică, intervalul 20:00-05:00: circulația interzisă, cu anumite excepții (menționate în declarație). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Nu se mai aplică dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1000 locuitori:

Masca în spațiile publice: obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru; obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești (fără a se limita la acestea).

Magazine, prestări servicii - în spații închise sau deschise: luni-joi: program normal; vineri-duminică: activitate permisă între 05:00-18:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

De asemenea, restaurantele, cafenelele, sălile de sport, bazinele de înot, nunțile, botezurile și alte evenimente private vor fi interzise.

Vezi si: Alexandru Rafila îi acuză pe cei de la UNTOLD și pe Emil Boc de valul 4: 'Rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.