Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata şomajului în SUA a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 49 de ani

economica.net
calcule finante

Economia americană a creat un număr peste aşteptări de noi locuri de muncă în luna aprilie, iar rata şomajului a coborât la cel mai redus nivel înregistrat după luna decembrie 1969, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 263.000 de noi locuri de muncă, peste estimările analiştilor care mizau pe 200.000 de noi locuri de muncă.

Rata şomajului a coborât de la 3,8% în luna martie până la 3,6% în luna aprilie. Aceasta este cea mai mică rată a şomajului înregistrată de SUA după luna decembrie 1969, când se situa la 3,5%, graţie noilor locuri de muncă create în sectorul serviciilor profesionale, construcţiilor, sănătăţii sau asistenţei sociale.

Rata de participare la piaţa muncii, sau proporţia americanilor în vârstă de muncă care au un loc de muncă sau caută unul, a scăzut până la 62,8% în luna aprilie de la 63% în luna martie. Numărul şomerilor a scăzut cu 387.000 până la 5,8 milioane, în timp ce numărul celor care nu găsesc decât un loc de muncă în regim 'part time' este de 4,7 milioane.

Datele publicate de Departamentul Muncii sprijină decizia de miercuri a Rezervei Federale de a nu majora dobânda de referinţă şi a semnala că nu există motive pentru a modifica politica monetară î viitorul apropiat. Preşedintele Fed, Jerome Powell a apreciat că economia americană şi ritmul de crearea de noi locuri de muncă sunt peste aşteptări, în timp ce inflaţia este uşor sub aşteptări.

Economia americană a înregistrat în primul trimestru o creştere de 3,2% în ritm anual, graţie exporturilor şi stocurilor, după un avans de 2,2% în ultimul trimestru al anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.