Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI în Franța: Francois Hollande și premierul Manuel Valls sunt la CUȚITE

Francois Hollande  Manuel Valls

Dacă dreapta franceză este pe cale să-şi aleagă candidatul pentru alegerile prezidenţiale din 2017, un război rece îl opune, pe flancul stâng, pe preşedintele Francois Hollande premierului său Manuel Valls în ceea ce priveşte învestitura socialistă, relatează vineri AFP.

Hollande, aflat la sfârşit de mandat şi foarte nepopular, menţine suspansul cu privire la eventuala sa candidatură în alegerile primare socialiste ce vor fi organizate în ianuarie. El urmează să se pronunţe în acest sens până în data de 15 decembrie, data limită pentru înaintarea candidaturilor.

Citește și: Era aşteptată pe scenă de mii de oameni, iar ea făcea sex în backstage / VIDEO

La rândul său, şeful guvernului francez, Manuel Valls, este nerăbdător, în mod clar pregătit să accepte provocarea.

"Ar trebui ca lucrurile să meargă mai bine", a rezumat recent purtătorul de cuvânt al executivului francez, Stephane Le Foll, confirmând degradarea relaţiei dintre Hollande şi Valls după publicarea unei cărţi de confidenţe făcute de preşedinte unor jurnalişti de la Le Monde, carte ce continuă să stârnească dezbateri.

Citește și: Aceasta e cea mai frecventa boala cu transmitere intima: Afectează tinerii de la 15 la 24 de ani

Printre zvonuri privind îndemnuri împotriva lui Hollande sau în favoarea lui Valls, război de influenţă în parlament, mici fraze acide între persoanele din anturajul celor doi, tensiunea a atins în ultimele săptămâni paroxismul.

Într-un interviu publicat vineri, întrebat despre ambiţiile sale prezidenţiale pentru 2017, premierul Valls se declară "foarte hotărât" să nu "abandoneze stânga". În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a lui Hollande, premierul nu a exprimat nicio dorinţă în acest sens şi a formulat chiar trei "cerinţe" pentru ca aceasta să fie posibilă: "să ţină cont doar de interesul Franţei, al stângii şi al familiei sale politice".

Citește și: Tot la Vaslui: Un elev de 16 ani s-a dus s-o violeze pe soția unui sătean! Ce a urmat

Manuel Valls, care pune la îndoială capacitatea preşedintelui Hollande de a crea "un şoc pozitiv" prin candidatura sa, încearcă să exercite presiune maximă pentru a-l convinge să renunţe. "În ceea ce mă priveşte, eu nu renunţ la nimic", s-a confesat el săptămâna aceasta unor apropiaţi ai săi.

În cadrul unei majorităţi debusolate de publicarea cărţii "Un preşedinte nu ar trebui să spună asta", apropiaţii lui Valls nu-şi mai ascund misiunea "stop Hollande", demarată discret în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și: Ai văzut-o în Harry Potter, iar acum a jucat DEZBRĂCATĂ / VIDEO HOT

"Suntem mulţi care urmărim acelaşi obiectiv, cu hotărâre, cu seriozitate: să facem în aşa fel încât Francois Hollande să renunţe să mai fie candidatul la propria sa succesiune", a declarat joi deputatul socialist Malek Boutih.

La rândul său, dreapta îşi va alege candidatul la prezidenţiale începând cu duminică, după turul doi din alegerile primare în care se confruntă doi foşti premieri: Francois Fillon şi Alain Juppe.

Citește și: Mărturia unei FEMEI: Mi-am TATUAT VAGINUL ca să mă relaxez SEXUAL

Apropiaţii preşedintelui socialist consideră drept o oportunitate pentru el victoria lui Fillon, anunţată de institutele de sondare a opiniei publice, acesta fiind reprezentantul "dreptei dure" care se revendică de la Margaret Thatcher.

Francois Hollande poate să se laude şi cu un alt aspect pozitiv: o uşoară scădere a şomajului, constatată în octombrie. El a legat de multă vreme candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2017 de o reducere "credibilă" a şomajului. "Lupta îşi arată roadele", şi-a exprimat joi satisfacţia preşedintele francez, informează agerpres.ro.

Citește și: Studiu ȘOCANT Unul din trei bărbați ar viola o femeie dacă nu ar fi pedepsiți

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.