Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război la Ploieşti între primar şi viceprimar pe problema salubrităţii

stiripesurse.ro
Cristian Ganea

Deşi municipalitatea plăteşte cele mai mari facturi la salubritate din ultimii cinci ani,

lucrătorii de la Rosal Ploieşti s-au aflat timp de două zile în grevă, întrucât nu şi-au mai primit salariile de două luni. Oamenii s-au strâns în curtea garajului după ce au aflat că angajaţii Rosal de la Bucureşti au primit bonurile de masă.

Ca să forţeze oprirea grevei, Primăria a solicitat Poliţiei Locale şi RASP să amendeze operatorul local pentru neridicarea gunoiului, cele două instituţii aplicând – pe timp de noapte - amenzi în valoare de 90.000 de lei.

Conducerea ploieşteană a operatorului de salubritate a aruncat pisica în curtea Primăriei, susţinând că aceasta a întârziat plata facturilor. Primarul Adrian Dobre a aruncat pisica în curtea celor doi viceprimari, afirmând, în timpul unei conferinţe de presă, că gestionarea relaţiei cu serviciul de salubritate ar cădea în răspunderea lor.

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Cristian Ganea se apără calm şi afirmă că RASP, regia care monitorizează serviciul de salubritate, se află în subordinea directă a primarului:

„Sunt revoltat de declarațiile pe care primarul Adrian Dobre le face la adresa mea, în spațiul public. Este deranjantă toată această gargară la care recurge primarul pentru a-și face cu orice preț imagine. Dar nu accept să facă acest lucru terfelindu-mi mie imaginea. Am fost acuzat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că <> în privința faptului că în ultimele zile operatorul de salubritate nu a mai prestat servicii. Este adevărat că acest operator se confruntă cu un conflict de muncă intern, lucru care a paralizat activitatea societății. Nici mie nu-mi place cum arată de două zile orașul. Nu înțeleg însă de ce mă acuză Dobre pe mine, dar și pe celălalt viceprimar, că nu am luat măsuri pentru rezolvarea situației. Îi reamintesc primarului Dobre, dacă are scăpări de memorie, că activitatea RASP (regia care controlează cum se desfășoară activitatea de salubritate) este în subordinea lui și a city managerului. Deși se plânge de activitatea operatorului de salubritate de mai multe luni, Dobre a început să facă controale doar acum, când societatea respectivă se confruntă cu o grevă generală a salariaților. Și nu orice controale, ci <>. Aud că vrea şi un fel de referendum local. Nu am înțeles prea bine pentru ce. E pentru rezilierea contractului cu operatorul de salubritate, sau pentru demiterea primarului? Îl rog public pe Adrian Dobre să învețe, măcar în ceasul al 12 – lea, să fie primar! Pentru că și-a demonstrat incompetența în nenumărate rânduri, a găsit acest subterfugiu: aruncă vina pe viceprimari! Nu voi tolera acest comportament niciodată! Constat că în loc să facă administrație, Dobre  este în plină campanie electoraĺă. Ruşine!”, a afirmat viceprimarul Cristian Ganea pe reţeaua de socializare.

Greva s-a terminat. Războiul din Primărie continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.