Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI TOTAL în ALDE: Președintele executiv cere REVOCAREA lui Tăriceanu de la șefia Senatului

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul Vasile Nistor, copreşedinte executiv ALDE, a lansat un apel către colegii "fără dosare penale" să ia act de modul în care Călin Popescu Tăriceanu "protejează corupţia" şi le cere să iniţieze de urgenţă procedura parlamentară pentru revocarea acestuia din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, sunteţi cel care a protejat fiecare corupt pe care procurorii au încercat să îl aducă în faţa Justiţiei şi tot dumneavoastră sunteţi cel care le-a promis aceloraşi corupţi locuri eligibile pe listele partidului la viitoarele alegeri. Acesta este şi motivul pentru care v-aţi opus criteriilor de integritate dorite de cetăţeni şi de societatea civilă şi pe care eu le-am cerut public. Vorbiţi, domnule Tăriceanu, despre o posibilă suspendare a preşedintelui României, un gest iresponsabil şi nejustificat, care ar avea ca efect declanşarea unei grave crize politice pentru România. În replică, eu fac apel la membrii Senatului, la cei fără dosare penale, să ia act de modul în care protejaţi corupţia prin funcţia pe care o deţineţi şi să iniţieze de urgenţă procedura parlamentară pentru revocarea dumneavoastră din fruntea Senatului", se arată într-o scrisoare deschisă semnată de Vasile Nistor, adresată preşedintelui Senatului.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

Vasile Nistor subliniază că "a citit cu îngrijorare mesajele lansate la adresa preşedintelui României şi Justiţiei" de către Tăriceanu şi a constatat că acesta "ignoră cu bună ştiinţă realităţile constituţionale şi a transformat instituţiile statului într-un adversar absolut ca urmare a calităţii de inculpat".

"Atacurile repetate şi nefundamentate la adresa Justiţiei şi a preşedintelui României nu pot fi explicate decât prin implicarea în dosarul retrocedărilor ilegale şi, având în vedere jocul de imagine pe care îl practicaţi, probabil şi în alte dosare de corupţie despre care ştiţi că urmează să iasă la suprafaţă", a adăugat Nistor, potrivit scrisorii citate.

Citește și: Ea e femeia care reprezintă România la Miss Earth 2016: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / FOTO

El îi aminteşte lui Tăriceanu că relaţia dintre Preşedintele României şi instituţiile din sfera siguranţei naţionale şi a Justiţiei este una de natură constituţională şi este prevăzută explicit de legile statului român.

"Fără a detalia procedurile, pe care sper că amândoi le cunoaştem, precizez doar că preşedintele României este cel care propune directorii SRI şi SIE şi care, prin decret prezidenţial, numeşte preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau şefii Parchetului General, ai DNA şi ai DIICOT. În plus, domnule preşedinte al Senatului, tot preşedintele României este cel care conduce forul suprem din zona siguranţei naţionale, CSAT. Aşadar, având în vedere rolul său constituţional în numirea oamenilor esenţiali din Justiţie şi zona siguranţei naţionale, preşedintele României nu poate fi acuzat de o implicare făţişă şi anticonstituţională în ştirbirea independenţei justiţiei'", se mai arată în document.

Nistor îl consideră pe Tăriceanu "principal promotor al intereselor parlamentarilor corupţi" şi îl acuză că demonstrează "o implicare deopotrivă 'făţişă' şi 'anticonstituţională' împotriva procesului de justiţie".

Citește și: DEZVĂLUIRILE unei vedete despre Donald Trump: Unele nu aveau sutien, altele erau goale! Intra cum voia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.