Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între fostul și actualul ministru pe Start Up Nation: un comportament tipic PSD-ist

Inquam Photos / Octav Ganea
virgil popescu

Actualul ministru al Economiei, Virgil Popescu, susține că fostul ministru pentru IMM-uri, Radu Ștefan Oprea, a lăsat dezastru la programul Start Up Nation asta pentru că sunt multe facturi neplătite și astfel au fost puse în pericol multe afaceri.

Citește și: Mihai Tudose, replică pentru Victor Ponta: Comunicatul Pro România îi crează probleme și Dacianei Sârbu

”Aș putea spune că sunt surprins de afirmațiile fostului ministru Radu Ștefan Oprea cu privire la programul Start UP Nation, dar totuși nu sunt, pentru că dă dovadă de comportament tipic PSD.

Se plânge că rectificarea bugetară ar afecta programul Start Up Nation. Asta în condițiile în care pe vremea când era ministru la rectificarea bugetară din august a redus creditele bugetare aferente acestui program cu suma de 232.570.000 lei. Pe lângă asta, a lăsat în urmă facturi neplătite. Și acum beneficiarii au trimis, disperați, reclamații că sunt în situația în care furnizorii le ridică echipamentele livrate și neachitate. Practic, fostul ministru a pus în pericol mai multe afaceri, care riscă să fie închise.

Tot Radu Ștefan Oprea a fost cel care a cerut, sub semnătura sa, tăierea creditelor de angajament din buget în sumă de 100 milioane de lei.

Din această cauză nu s-a putut lansa o nouă etapă de înscriere. Noul Guvern nu a găsit, în buget, niciun credit de angajament sau bugetar pentru a putea lansa o nouă etapă a proiectului până la sfârșitul anului. Despre asta vorbim!

Însă așa cum am spus plățile pentru START-UP NATION se vor regăsi în bugetul rectificat al țării. 300 milioane de lei este o sumă mai mult decât suficientă pentru a plăti toate deconturile care vor fi depuse la minister, până la sfârșitul anului. Până în acest moment sunt depuse circa 800 de cereri de rambursare.

Din păcate, PSD propagă minciuni. PSD-iștii ar trebui să răspundă pentru iresponsabilitatea Guvernului Dăncilă, care a mistificat cifrele bugetare.”, scrie Virgil Popescu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.